(recept
si oblíbilo 66 návštěvníků)
Domácí Salko - slazené mléko k nerozeznání
Potřebné ingredience
350 ml vaříci vody ( 1 a 1/2 hrnku ) 55 g másla,margarin ( 1 / 4 hrnku ) 400g krystaloveho cukru i krupice ( 2 hrnky ) 480 g sušeneho mleka plnotučné ( 4 hrnky )
Postup přípravy
Do mixéru nalejeme horkou vodu, přidáme margarín a nasypeme cukr. Mixujeme, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máte mléko moc husté, nařeďte ještě troškou vody,pokud se Vám zdá řídké přidate sušené mléko.
Z uvedeneho množství je 3/4 litru plním do skleniček pokud hned nesnime :)))
Pokud chceme karamelové mléko vařime ve vodní lázni 1,5 hod .skvěle je že vidime jak se měni barva
POUŽITI : stejné jako u kupovaného, nerozeznáte rozdíl. Je stejně dobré.
Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající :-) Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.
Můžeme použit i na marcipán.na koláče atd...
Tenhle recept jsme OBJEVILI náhodou a je fakt SUPER vyzkoušejte máme radi slazené i karamelové mléko.....
nebylo by spravné se nepodělit
Omlouvám se ale nestihla jsem FOTO později dodám
Z uvedeneho množství je 3/4 litru plním do skleniček pokud hned nesnime :)))
Pokud chceme karamelové mléko vařime ve vodní lázni 1,5 hod .skvěle je že vidime jak se měni barva
POUŽITI : stejné jako u kupovaného, nerozeznáte rozdíl. Je stejně dobré.
Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající :-) Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.
Můžeme použit i na marcipán.na koláče atd...
Tenhle recept jsme OBJEVILI náhodou a je fakt SUPER vyzkoušejte máme radi slazené i karamelové mléko.....
nebylo by spravné se nepodělit
Omlouvám se ale nestihla jsem FOTO později dodám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2016, 18:05
hantonie
(upraveno)
19. 11. 2016, 16:48
určitě vyzkouším. Paní Alenko, můžete písnout odkaz, kde kupujete sušené mléko? Díky Petra
Sobtik1
(upraveno)
19. 11. 2016, 14:59
Dobrý den, recept zní zajimavě, určitě vyzkouším . Jen ještě k tomu sušenému mleku, já kupuji na netu 1kg za 80kč a jsem s ním velice spokojená . Přeji všem hezkou sobotu
PavliBP
(upraveno)
18. 8. 2011, 12:04
Včera jsem vyzkoušela Salko je z toho velice chutné. Polovinu jsem dala do sklenky a druhou zkusila zkaramelizovat, ale po 2 hodinách z toho byla jen o něco tmavší hustá kaše Po karamelu to nevonělo vůbec a bylo tam hodně cítit to sušené mléko. Měla jsem to v kastrolu ve vodní lázni. Netušíte, kde byla chyba? Jak to děláte vy ostatní? Děkuji moc za radu
MR.13
(upraveno)
16. 8. 2011, 18:54
Práve som vyskúšala, je to absolútne perfektné, nemá to chybu. Práve vyrábam domácu broskyňovú zmrzlinu a ihneď ho spotrebujem . A keď budem robiť nabudúce, urobím ho deň dopredu a dám ho do chladničky, aby sa suroviny dobre prepojili. Veľmi pekne ĎAKUJEM
Dada34
(upraveno)
15. 8. 2011, 9:45
Natálka Vaneska
(upraveno)
13. 8. 2011, 12:39
bezva recept 100% vyzkouším
stracovka
(upraveno)
12. 8. 2011, 21:59
je báječné,jak si dokážou holky poradit. Jdu do toho.!držte palce.Podám zprávu!
zuzazuza55
(upraveno)
12. 8. 2011, 16:37
Dobrý den , pročítám Váš recept a přemýšlím , jestli se dá opravdu ušetřit.Vždyť jen to sušené mléko stojí od 60 do 80 Kč a to je ho jen 400g.Spíš je to asi o tom ,že vím co si tam dám...Hezký den
tyleka
(upraveno)
15. 8. 2011, 9:41
@zuzazuza55
Také v tom nevidím finanční úsporu, zato práci a mytí nádobí navíc, ale mám chuť to zkusit a porovnat. Ovšem v případě, že nutně potřebuji Salko, to může být záchrana. Já ale např. kupuji sušené mléko jen na výrobu marcipánu a v zásobě ho nemám.
kopretina123
(upraveno)
28. 7. 2011, 14:38
Prosím, jaké děláte koláče s použitím Salka? Děkuji.
Egreska
(upraveno)
26. 7. 2011, 20:13
aj ja robievam http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=53794&user=163785
martaspaja
(upraveno)
28. 7. 2011, 14:07
@Egreska
Vera N
(upraveno)
25. 7. 2011, 7:55
Super.
volcicka
(upraveno)
24. 7. 2011, 21:21
Zajímave , jakou to ma asi trvandlivost v těch skleničkach ??? Nebo je to na přímou spotřebu
martaspaja
(upraveno)
25. 7. 2011, 13:01
@volcicka
to zatim nevim vyzkoušim co nejdele ale ja si myslim že to dlouho nevydrži že se to hned smlsne
volcicka
(upraveno)
25. 7. 2011, 20:39
@martaspaja
tomu věřím , ale kdybych třeba dobře schovala
martaspaja
(upraveno)
26. 7. 2011, 19:30
@volcicka
zrovna zkoušim jakou to bude mit trvanlivost
J 1
(upraveno)
24. 7. 2011, 19:43
velice zajímavé
fialinka
(upraveno)
24. 7. 2011, 17:37
Díky za recept určitě vyzkouším na vánoce ho potřebuji kvantum tak aspon ušetřím a budu mít domácí
martaspaja
(upraveno)
24. 7. 2011, 19:31
@fialinka
Určitě vyzkoušejte je super a hlavně ušetřite