Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 100 návštěvníků)

SVĚŽÍ LETNÍ ŘEZY++++podle receptu Jany R.,ID 50161, SK MMB

0.0
SVĚŽÍ LETNÍ ŘEZY++++podle receptu Jany R.,ID 50161, SK MMB

Potřebné ingredience

Nejdřív musím podotknout, že recept není můj, ale pod názvem "VIEDENSKÝ REZ" jsem ho našla na SK MMB a stojí opravdu za to!!!! těsto : 4 VEJCE, 250g CUKR KR., 125ml OLEJE, 125ml MLÉKA, 1 PRDOPEČ, 300g POL.MOUKY dále : 1 TANG (nejlépe pomeranč), 2 VANIL.PUDINKY, 1l VODY, trochu cukru náplň: 1 POMAZÁNKOVÉ MÁSLO, 2 KYS: SMETANY, 2 ŠLEHAČKY(dala jsem 1 a stačí), 1 ZTUŽOVAČ + CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY + POMERANČ.DŽUS

Postup přípravy

1) Na těsto oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem, dáme mouku s prdopeč. a nakonec sníh z bílků. Dáme na plech a pečeme při 175°C, asi 20min.(zkouším špejlí). Necháme vychladnout a a mezitím připravíme osvěžující náplň. Do 1 litru vodu zamícháme TANG, trochu cukru a vanilkové pudinky. Až směs zhoustne, mírně vychladíme a nalejeme na piškot. Dáme do chladna DOBŘE ZTUHNOUT!!!!

2) Smícháme kysané smetany, pomazánkové máslo, opět trochu cukru a opatrně vmícháme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Vše navršíme na TANG, ale POZOR!!!musí být opravdu tuhý, jinak se to promíchá spolu a nevytvoříte vrstvy!!!!

3) Do musky si dáme trochu pomerančového džusu a do něj rychle namočíme z obou stran cukrářské piškoty. Klademe je vedle sebe na šlehačkoou směs a na plný závěr "pocákáme" čokopolevou. ( Já použila čokoládový toping)

Moučník vypadá složitě, ale věřte, není. A po ochutnání budete rádi, že jste se do něj pustili!!!!!

upečený piškot, připravený tuhý TANG a vše na šlehačkovou náplň

+

piškoty namočené v pomeranč.džusu, kladené na šlehačku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuza72 29. 7. 2012, 11:24
Dobrý den Šárko tak včera jsem dělala Váš recept a můlžu Vám napsat,je to moc vynikající akorat jsem se bála ,že se to bude citit ta pomazánková máslo ale nenni to cítit,velmi jednuduchý recept (Y) (Y),budu dělat tenhle recpt děkuji (jidlo) (jidlo) (jidlo) Zuzka
Vera N 7. 9. 2011, 20:43
Je to jeden z nejlepších zákusků jaký jsem kdy dělala. Dělala jsem ho na oslavu a měla s ním velký úspěch. |:o) (F)
christ34 19. 8. 2011, 16:09
Šárko,,včera jsem pekla dnes umývám plech. úžasná úžasná, mám jí v sešitě s recepty na 1111111111 místě. Děkuji a ostatním : ,, to musíte ochutnat.,, (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp)
snecka 19. 8. 2011, 13:39
(Y) mnááááám (clamp) (clamp) (clamp)
fojaa 13. 8. 2011, 12:50
:-$hm...vypadá slibně *-) (zajic) (zajic) (zajic)
trala 13. 8. 2011, 0:12
(Y) (Y) (Y) :-)také ukládám a určitě vyzkouším, díky (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Brambik 11. 8. 2011, 13:14
Prosím pomoc, rychlou radu ,-) . Před chvílí jsem dodělala první část, tedy piškot na který jsem nalila tangovou náplň a mám toho až po okraj plechu, je to možný? Když na to pak dám ještě ten krém ze smetan a piškoty, tak to bude přes plech, nebo jsem udělala něco špatně *-) ? Díky moc za rady (H).
Ivuli 2 3. 8. 2011, 23:17
Moc děkuji za recept. Šplhla jsem si u manželových kolegyň v práci! (Y) (clamp) (clamp) (L)
marus123 30. 7. 2011, 19:21
Ahojky,tyhle řezy jsem také dělala,puding s tangem se určitě musí vařit,je to na velký plech pro spoustu strávníků,do džusu se může přidat i rum a má Šárka pravdu,je škoda ho nevyzkoušet je výborný. (jidlo)
Zdenik 29. 7. 2011, 14:13
Dobrý den,Šárko prosím na jak velký plech pečete tyto řezy.Díky (F) Zdeňka
Lenyna 25. 7. 2011, 16:21
Šárko prosím ten pudink se nemusí vařit?Používáte klasický nebo ten dr.Oetker? Díky,jinak vypadá famozně a určitě ukládám a vyzkouším (L)Lenka
s-arka 28. 7. 2011, 5:51
@Lenyna Ne, pudink se nevaří. Jen se smíchá s Tangem a vodou a zahříváte do zhoustnutí |:o)
dadinec 24. 7. 2011, 9:19
Vypadá úžasně,příští víkend vyzkouším,už se těšíme (Y) (Y) |:o) (clamp)
NIRI 23. 7. 2011, 21:31
Taky jsem si ho tam našla a dělam ho hodně často!!!!!!!!!!!!!
fiffina 23. 7. 2011, 21:05
šari dobrý večer chci se zeptat nevpije ten piškot ten tang? děkuji marta jinak vypadají skvěle určo vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
s-arka 24. 7. 2011, 20:22
@fiffina Ne, nevpije, jen ten piškot krásně zvláční (Y) A nejlepší je právě proleželý (clamp)Tak ať se povede |:o)
100ml 23. 7. 2011, 21:03
Vypada krasne hned zitra vyskousim
Nikis. 23. 7. 2011, 20:21
Tak to vypadá božsky, ukládám a určitě vyzkouším! (Y)
marcelau 23. 7. 2011, 20:15
vypadá úchvatně

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie