(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Marcipánové brambůrky
Potřebné ingredience
25dkg mletého cukru
15dkg polotučného sušeného mléka
15dkg másla
1 bílek
1 kávová lžička mandlové tresti
1 sáček piškotů
krém nebo marmeláda
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Piškoty slepujeme krémem nebo marmeládou,pokud krémem tak si necháme namazané piškoty ztuhnout,líp se pracuje.Těsto si nakrájím na dílky,které si rozmačkám v dlani na placku.Do ní rychle šupnu krémem slepený piškot namočený v rumu a rychle obalím.Nakonec obalíme v kakau s cukrem.
Dnes jsem přidělávala hmotu na zabalení a vyzkoušela jsem dát cca 30dkg mletého cukru,40 dkg sušeného mléka,2 lžíce tresti,25 dkg hery a 6 lžic rýžového sirupu z racionální výživy.Tato hmota není tak sladká.Sirup,mléko a cukr přidávat podle potřeby,prostě jsem odhadem přisypávala až byla správně tvárná.tato hmota se trohu trhá,ale hned se zpátky hezky spojí.Šla mi dávat v tenčí vrstvě,líp se mi v ní obalovalo.
Piškoty slepujeme krémem nebo marmeládou,pokud krémem tak si necháme namazané piškoty ztuhnout,líp se pracuje.Těsto si nakrájím na dílky,které si rozmačkám v dlani na placku.Do ní rychle šupnu krémem slepený piškot namočený v rumu a rychle obalím.Nakonec obalíme v kakau s cukrem.
Dnes jsem přidělávala hmotu na zabalení a vyzkoušela jsem dát cca 30dkg mletého cukru,40 dkg sušeného mléka,2 lžíce tresti,25 dkg hery a 6 lžic rýžového sirupu z racionální výživy.Tato hmota není tak sladká.Sirup,mléko a cukr přidávat podle potřeby,prostě jsem odhadem přisypávala až byla správně tvárná.tato hmota se trohu trhá,ale hned se zpátky hezky spojí.Šla mi dávat v tenčí vrstvě,líp se mi v ní obalovalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Japs
(upraveno)
18. 2. 2008, 6:56
Ahoj Evičko,já dělám úplně stejné kuličky jako paní Blanka.Jsou výborné .Postup mám trošku jiný.Piškoty slepím jakýmkoli krémem a namáčím v mandlovém likéru (Sisi-koupíš v kauflandu),dám do mražáku ztuhnout.Mezitím si udělám těsto,které nechám chvíli odpočinout.Pokud se hodně lepí přidej sušeného mléka(POZOR paní Blanka nenapsala jakou mandlovou tresť-tak,že sladkou ona se totiž prodává i hořká).Vezmu si kousek igelitového sáčku,popráším sušeným mlékem a dám kousek mandlového těsta,které rozmačkam.Vytáhnu pár piškutů z mrazáku(né všechny).Piškot dám do prostřed těsta a pomocí igelitu to obalím.Nakonec to popráším kakaem.Vypadáto složitě ale není. Jana
Efiik
(upraveno)
19. 12. 2007, 14:38
Děkuji za opravu na stotisíckrát .Předtím jsem z toho byla zmatená , už je to v pohodě. Díky
Efiik
(upraveno)
19. 12. 2007, 7:43
Dobrý den, píšete "Do ní šupnu namočený,slepený piškot a rychle obalím. Poté do rumu...." V čem ho namočíte, když do rumu ho dáte už v něčem namočený. A v čem ho obalím, než ho obalím těstem? . Omlouvám se, ale nějak to nechápu. A přitom bych je chtěla zkusit. Děkuji