(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Zapečený patizon se sýrem
Potřebné ingredience
1 ks patizon 1 plechovka zavařených krájených rajčat 1 zelená paprika koření Vitana Steak,chilli a šípek tvrdý sýr
Postup přípravy
Patizon nakrájíme na cca 1,5 cm plátky,vykrojíme stopku a bubáka,oloupeme slupku.
Nejlepší je mladý,při vrypu lehce do zelena,který se nemusí ani loupat,ale je to lepší.
Dáme na tác a silně posolíme,aby patizon pustil vodu.
Po chvíli až se orosí umyjeme a poklademe na vymaštěný plech.
Pečeme cca půl hodiny,můžeme i opatrně otočit,aby se propekl z obou stran.
Připravíme si směs:
plechovku s rajčaty vylejeme do malého kastrůlku a smícháme s nakrájenou paprikou. Dle chuti ochutíme kořením,pozor hodně pálí,případně lze použít i koření Steak 7 pepřů. Mícháme až s vyvaří voda,aby byla směs hustější a nestékala.
Místo plechovky lze použít i obyčejné lečo.
Upečené patizony poklademe touto směsí a nahoru dáme plátky sýra. To celé zapečeme dokud sýr nezměkne,cca 5-10 minut.
Je to odlehčené jídlo,plné zeleniny.
Dobrou chuť
Nejlepší je mladý,při vrypu lehce do zelena,který se nemusí ani loupat,ale je to lepší.
Dáme na tác a silně posolíme,aby patizon pustil vodu.
Po chvíli až se orosí umyjeme a poklademe na vymaštěný plech.
Pečeme cca půl hodiny,můžeme i opatrně otočit,aby se propekl z obou stran.
Připravíme si směs:
plechovku s rajčaty vylejeme do malého kastrůlku a smícháme s nakrájenou paprikou. Dle chuti ochutíme kořením,pozor hodně pálí,případně lze použít i koření Steak 7 pepřů. Mícháme až s vyvaří voda,aby byla směs hustější a nestékala.
Místo plechovky lze použít i obyčejné lečo.
Upečené patizony poklademe touto směsí a nahoru dáme plátky sýra. To celé zapečeme dokud sýr nezměkne,cca 5-10 minut.
Je to odlehčené jídlo,plné zeleniny.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzzanaa
(upraveno)
1. 8. 2012, 15:27
i já jsem si moc pochutnala
nahlásit
JanaHovor
(upraveno)
23. 8. 2011, 13:29
Dnes jsem udělala na oběd, jen jsem dala čerstvé rajče bez papriky a koření provensálské. Moc mi to chutnalo
nahlásit
petra.
(upraveno)
27. 7. 2011, 8:33
velmi chutné! Já jsem jen jinak kořenila kvůli dětem.
nahlásit
jpichova
(upraveno)
29. 7. 2011, 16:38
@petra.
U nás to děti nejedí,tak kořeníme hodně. Teď co nám rostou pořád nové a nové patizony to máme skoro každý týden
nahlásit
Kacur
(upraveno)
22. 7. 2011, 15:13
nahlásit