Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Staročeská kýta

0.0
Staročeská kýta

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty sádlo 4/5 stroužků česneku ČL drceného kmínu ČL mletého zázvoru sůl cibulka PL medu PL hladké mouky

Postup přípravy

Kýtu nasolíme, posypeme kořením, vetřeme ze všech stran utřený česnek( já to utřu společně se solí), rozpálíme si v pekáčku sádlo a prudce ze všech stran maso opečeme, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme pod poklicí asi na 1,5 péct, občas maso polijeme výpekem a otočíme. Až je maso měkké, vsypeme do výpeku najemno nakrájemnou cibuli, maso potřeme medem rozmícháným s kapkou vody a dáme dopéct do zlatova. nakonec maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do pekáčku,přidáme cca necelý hrneček vody a prošleháme metličkou, dáme ještě probublat do trouby.

Jako přílohu doporučuji nové brambory vařené ve slupce, jen je pořádně vykartáčuji malým kartáčkem a uvařím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

johnynka 22. 7. 2011, 7:33
(Y)super, já tu samou majdu dělám na kuře na červeno, zkaramelizovat cukr, na to dát zázvor, česnek a trošku medu a je to vynikající (Y) zkus to někdy i na minutku

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie