(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Staročeská kýta
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty sádlo 4/5 stroužků česneku ČL drceného kmínu ČL mletého zázvoru sůl cibulka PL medu PL hladké mouky
Postup přípravy
Kýtu nasolíme, posypeme kořením, vetřeme ze všech stran utřený česnek( já to utřu společně se solí), rozpálíme si v pekáčku sádlo a prudce ze všech stran maso opečeme, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme pod poklicí asi na 1,5 péct, občas maso polijeme výpekem a otočíme. Až je maso měkké, vsypeme do výpeku najemno nakrájemnou cibuli, maso potřeme medem rozmícháným s kapkou vody a dáme dopéct do zlatova. nakonec maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do pekáčku,přidáme cca necelý hrneček vody a prošleháme metličkou, dáme ještě probublat do trouby.
Jako přílohu doporučuji nové brambory vařené ve slupce, jen je pořádně vykartáčuji malým kartáčkem a uvařím.
Jako přílohu doporučuji nové brambory vařené ve slupce, jen je pořádně vykartáčuji malým kartáčkem a uvařím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
johnynka
(upraveno)
22. 7. 2011, 7:33
super, já tu samou majdu dělám na kuře na červeno, zkaramelizovat cukr, na to dát zázvor, česnek a trošku medu a je to vynikající zkus to někdy i na minutku