(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Fantastický krém z Pikaa
Potřebné ingredience
Máslo, pikao
Postup přípravy
Dobrý den, maminky. Nechala jsem si poradit, co s pikaem, vznikl z toho fantastický krémík do dortů, cukroví, řezů... Přece si nebudu hamounit, tak se s vámi dělím. Třeba se bude někomu hodit. :o)
Měla jsem konzervu Pikaa, velkou jako Salko. Uvařila jsem ji, stejně jako Salko, tj. hod. v papiňáku nebo dvě hodinky v hrnci. Nechala jsem to vychladnout a zašlehala ručním šlehačem do másla, respektive celou konzervu do dvou másel. Vznikl fantastický krém, hladký, jemný, sladký tak akorát. Trochu se mi to zdrclo(máslo z kuchyně a konzerva z balkonu), ale jen jsem mísu šoupla na chviličku nad horkou vodu a šlehala a šlehala.... A super.
Plnila jsem tím kokosky a pak jsem to stříkala na ořechové rohlíčky polité čokoládou. Všechno inspirace od zdejších maminek. Tímto moc děkuji.
Šťastné vánoce!!!!
Měla jsem konzervu Pikaa, velkou jako Salko. Uvařila jsem ji, stejně jako Salko, tj. hod. v papiňáku nebo dvě hodinky v hrnci. Nechala jsem to vychladnout a zašlehala ručním šlehačem do másla, respektive celou konzervu do dvou másel. Vznikl fantastický krém, hladký, jemný, sladký tak akorát. Trochu se mi to zdrclo(máslo z kuchyně a konzerva z balkonu), ale jen jsem mísu šoupla na chviličku nad horkou vodu a šlehala a šlehala.... A super.
Plnila jsem tím kokosky a pak jsem to stříkala na ořechové rohlíčky polité čokoládou. Všechno inspirace od zdejších maminek. Tímto moc děkuji.
Šťastné vánoce!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 11. 2013, 11:59
MIMI A MAMI
(upraveno)
15. 3. 2013, 19:30
Dobrý den, Petro! Dnes jsem dělala tento krém z dvojité dávky na 3-patrový dort....každoročně mívám z dvojité dávky vajíčkového krému málo....ale tento Váš mi ještě zbyl.... no SUPÉÉÉÉÉR !!! Je vynikající , skvělý no prostě BOMBA!!! MOOOOC DĚKUJI ZA RECEPTÍK!!!!
Eveliz
(upraveno)
29. 11. 2008, 14:15
Nádherné kousky... ...určitě vyzkouším..
JitkaKr
(upraveno)
28. 1. 2008, 9:31
Teda, vynikající . Včera jsem tím slepila vštší kolečka, polila čokoládou a dala ořech a dneska už není ani jedno. Ten krém je fakt výborný. . Díky
pralinka66
(upraveno)
30. 1. 2008, 16:08
@JitkaKr
Děkuji. Jsem moc ráda, že chutnalo.
Rea21
(upraveno)
17. 12. 2007, 18:45
Holky prosím můžu vařit Pikao v papiňáku když ho mám v tubě? děkuji moc
pralinka66
(upraveno)
18. 12. 2007, 9:29
@Rea21
Můžete. Doba se kkrátí na polovinu. Jen z něj sundejte umělohmotný uzávěr.
Delisa
(upraveno)
17. 12. 2007, 19:29
@Rea21
Nemusíte ho vařit vůbec
jana + 2
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:36
Co je pikao? Cemu se to podoba krome salka?Poradte neco co se da koupit v UK
Jitule64
(upraveno)
18. 12. 2007, 12:00
@jana + 2
Pikao je jako Salko, ale tmavé - čokoládové a mnoooooohem lepší. V UK? Hmmm, to asi těžko.
pralinka66
(upraveno)
18. 12. 2007, 9:30
@jana + 2
Pikao je čokoládové. Ale jinou variantu nevím.
sluníčko77
(upraveno)
17. 12. 2007, 16:08
sluníčko77
(upraveno)
17. 12. 2007, 16:07
sluníčko77
(upraveno)
17. 12. 2007, 16:06
igázkázihkuzýku
pralinka66
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:09
@sluníčko77
Super program na svátky. Budu se inspirovat!!!! Ozdobit, rozsvítit, doladit, vyspinkat, obrat bonbonky, pomazlit, vyvenčit(nejen zvířátka), zamlsat, nabaštit a povídat!!!! KRÁSNÉ VÁNOCE!!!!!
sluníčko77
(upraveno)
14. 11. 2008, 20:28
@pralinka66
je nadherné že jsem na to přišla až po skoro roce že se takto vyřadily mé děti...takže né ja posílala takové meijliky...ale učel to splnilo...
pralinka66
(upraveno)
29. 11. 2008, 14:13
@sluníčko77
Krásné další nové svátky!!!!!!
lumka
(upraveno)
17. 12. 2007, 15:37
Já vařila včera 2 tuby Pikaa ve vysokém hrnku a v pohodě se uvařily,jen uzávěr jsem nechala čouhat.
pralinka66
(upraveno)
17. 12. 2007, 13:25
Ahojky maminky. Díky za chválu a za další nápady. Plechovku vařit zavřenou, koupila jsem v Tescu za 28,90, ale je pravda, že jsem ji viděla poprvé. A přesně jak tady jedna maminka píše, dá se uvařit i tuba, taky jsem to tu četla. Všem přeji krásné vánoce!
leni0323
(upraveno)
17. 12. 2007, 13:06
taky jsem letos poprvé dělala krém z másla a pikaa, akorát jsem ho nevařila a je fakt moc skvělý, doporučuji.
kumama
(upraveno)
17. 12. 2007, 12:01
Doufám, že se Petra na mě nebude zlobit Ale třeba i já někomu trošku pomůžu Dělám také krém ze salka a to tak, že rozšlehám máslo (někdy dám kostku másla a kostku nějakého rostl. tuku) a přilívám salko(nevařené), když chci jen vanilkový krém a trošku rumu. Když kakaový, tak přidám kakao(hořké) nebo přilívám pikao a když karamelový, tak uvařím plechovku salka, tak jak Petra píše a opravdu krém je raz dva a je moc dobrý
pralinka66
(upraveno)
17. 12. 2007, 13:22
@kumama
jejej, rpoč zlobit??? I já jsem vděčná za každou dobrou radu. Krásné vánoce!
kumama
(upraveno)
17. 12. 2007, 13:29
@pralinka66
...i my přejeme krásné vánoce
Martina 11
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:39
U nás jsem viděla jen konzervu se salkem.Pikao mají jen v tubě.To je škoda,určitě bych to jinak vyzkoušela.Nenašla jsem takhle velký pikao ani v hypernově,kauflandu prostě nikde
leni0323
(upraveno)
17. 12. 2007, 13:07
@Martina 11
v tescu jsem ho koupila, plechovka 34,90 kč
Leeila
(upraveno)
17. 12. 2007, 12:58
@Martina 11
Dá se uvařit i to v té tubě. Už jsem tu o tom četla.
Obelixova
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:13
Dobrý den ,chci se jen optat jestli se to pikao při vařeví (ta konzerva)musí otevřít nebo jestli se to vaří uzavřené .DiK Růža
dolik76
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:29
@Obelixova
Snad nevadí,že odpoví někdo jiný.Vaří se zavřená a krém je fakt super.taky jsem letos dělala poprvé místo krému z vajíček.A už u něho zůstanu,dělala jsem i ze salka a vůbec se krémy nesráží,tak jak se stává z pudinku
Delisa
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:27
@dolik76
Snad nevadí, že k tomu taky něco řeknu ................vůbec se to vařit nemusí (ani salko a ani pikao). Děláme tento krém již několik let a ještě ani jednou jsem ho nevařila .........Krásné Vánoce Všem!!!
pralinka66
(upraveno)
18. 12. 2007, 9:33
@Delisa
Pikao možná ne, nevím. Já ho prostě uvařila. Ale Salko, když se uvaří, zkaramelizuje. Pak je krémík zase jiný.
Delisa
(upraveno)
18. 12. 2007, 11:45
@pralinka66
Přesně tak Salko se podle mě vaří pouze, pokud ho chcete zkaramelizovat, jiný důvod, proč ho převařovat není. Jde pouze o změnu chuti . Teď jsem dodělala ze salka kávový do mocca oválků . Krásné Vánoce!
Dakota
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:31
@dolik76
jen bych dodala že uvařenou konzervu otvírat až když vychladne
Obelixova
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:42
@Dakota
Moc děkuji odpoledne ho vyskouším Růža
Leeila
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:10
Vypadá to úžasně a krém určitě vyzkouším. Jen ho musím sehnat. Lenka