(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
SUPERRYCHLÝ SALÁT Z KUKUŘICE - vynikajicí ke grilovaným masům
Potřebné ingredience
5 čerstvých kukuřičných klasů
1 malá červená cibule
3 lžíce jablečného octa (nebo bílého vinného, pokud máte obyčejný, dejte méně)
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
nakrájená čerstvá bazalka
Postup přípravy
Kukuřici uvařte klasicky ve vodě nebo v mikrovlnce, ale ne úplně do měkka. Já ji dělám v mikrovlnce - očištěné klasy přikryju mokrým papírovým ručníkem a zapnu asi na 6 minut. Poté vyndám, ponořím do studené vody, aby se zastavil proces vaření a kukuřice si uchovala barvu. Když je vychladlá, okrájím kukuřičná zrna od klasu a dám do mísy.
Promíchám s jemně nakrájenou červenou cibulkou, octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Těsně před podáváním vmíchám čerstvou bazalku. Dle potřeby dochutím a podává se studené nebo při pokojové teplotě. Nám moc chutná jako příloha ke grilovaným masům.
Promíchám s jemně nakrájenou červenou cibulkou, octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Těsně před podáváním vmíchám čerstvou bazalku. Dle potřeby dochutím a podává se studené nebo při pokojové teplotě. Nám moc chutná jako příloha ke grilovaným masům.
Takhle to vypadá, když dávám kukuřici do mikrovlnky
Stihla jsem vyfotit jen zbytek, vždycky rychle zmizí. Taky má výhodu, že se dobře převáží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé