(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Latté bábovka
Potřebné ingredience
250 ml šlehačka 30% 3 velká vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky mouky hladké 1/2 kypřící prášek 2 lžíce inst. kávy, té jemné, ne granule
Postup přípravy
Dáme do rychlíku 3 vejce a šleháme je s hrnkem cukru až zdvojnásobí svůj objem, pak přidáme šlehačku a znovu šleháme, nakonec přisypeme hl. mouku s kypřícím práškem a už jen promícháme metlou. vypláchneme silikonovou formu bábovka vodou a nalijeme 2/3 těsta. Ve zbytku těsta rozmícháme kávu a nalijeme na bílé těsto, promícháme trochu lžičkou, aby nám to udělalo mramorování. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 40 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hezule
(upraveno)
15. 7. 2011, 23:56
Bábovka je výborná a strašně jednoduchá a rychlá . Díky za recept
filipak
(upraveno)
12. 8. 2011, 21:30
@hezule
Dobrý večer, děkuji, mám radost, Šárka.