(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Řezy s višňovým a vanilkovým pudinkem

Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Višňový pudink: 500 g vypeckovaných višní, 120 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Vanilkový pudink: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru. Nahoru: 500 ml smetany ke šlehání, (kdo chce, přidá ztužovač šlehačky), strouhaný kokos.
Postup přípravy
Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 180°C na plechu 30 x 40 cm.
Višňový pudink: Višně uvaříme s cukrem, vlijeme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a minutu povaříme. Horké nalijeme na vychladlý piškot.
Uvaříme vanilkový pudink a horký nalijeme na vychladlé višně. Necháme vychladnout, nejlépe přes noc.
Vyšleháme 2 šlehačky, natřeme na pudink a posypeme kokosem.
Višňový pudink: Višně uvaříme s cukrem, vlijeme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a minutu povaříme. Horké nalijeme na vychladlý piškot.
Uvaříme vanilkový pudink a horký nalijeme na vychladlé višně. Necháme vychladnout, nejlépe přes noc.
Vyšleháme 2 šlehačky, natřeme na pudink a posypeme kokosem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gonzar
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:34
Ivuš, tyto řezy už jsem také dělala a moc děkuji za recept. Je to moooc dobré a všichni

















nahlásit

lUCIAŠEK1
(upraveno)
12. 7. 2011, 13:50
Vypadají
ukladám a udělám







nahlásit

spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:06
@lUCIAŠEK1
Díky. Tak potom napište.
nahlásit

rybickarybka
(upraveno)
11. 7. 2011, 22:11
zajímavé! určitě zkusím.

nahlásit

spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:09
@rybickarybka
Marcelko, budu ráda, když vám budou řezy chutnat.
nahlásit

sieta
(upraveno)
11. 7. 2011, 22:06





nahlásit

spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:14
@sieta
Dobře ušlehaná šlehačka v ledničce vydrží. Vždyť kdo by také snědl tolik zákusků v jeden den? Pokud se bojíte, můžete přidat ztužovač šlehačky. Já ho používám co nejmíň.
nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
11. 7. 2011, 22:04



nahlásit

spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:09
@JIRUŠ
Děkuji.



nahlásit