Dokonalé jahodové mlsání
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky. Náplň jahodová: 430 g mražené jahodové dřeně, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, 125 g másla. Náplň tvarohová: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g kysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 PL jahodové dřeně, 4 želatinové plátky. Dále: 500 ml smetany ke šlehání, (kdo chce, přidá ztužovač šlehačky), 1 vanilkový cukr, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Náplň jahodová: Jahodovou dřeň necháme rozmrznout a odložíme si z ní 5 lžic stranou. Zbytek dřeně doplníme vodou do 500 ml a uvaříme jako pudink. Ve vlažném pudinku rozmícháme máslo a vyšleháme krém. Natřeme ho na piškot a necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
Náplň tvarohová: Tvaroh, kysanou smetanu, cukr a dřeň vyšleháme, vmícháme rozpuštěnou želatinu, nalijeme na jahodovou náplň a necháme aspoň 2 hodiny v ledničce ztuhnout.
Ušleháme smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na ztuhlou náplň, uhladíme, posypeme kokosem a necháme v ledničce do 2. dne ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé