Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

DOKONALÉÉÉ!!! KOKOSOVO-RUMOVÉ KOULE nepečené

0.0
DOKONALÉÉÉ!!! KOKOSOVO-RUMOVÉ KOULE nepečené

Potřebné ingredience

cca na 20ks,4 dkg másla,12 dkg moučk. cukru,3 dkg kakaa (cca polévková lžíce),5 dkg kokos. moučky,1 ušlehaný bílek,cca 10 ks piškotů nasáklých rumemcca 12 ks piškotů nastrouhaných na moučku
Vynecháte-li bílek, pak přidejte piškotovou moučku a rum :-)

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme s moučk. cukrem, kokos. moučkou, kakaem, pak přidáme ušlehaný, tuhý bílek(bojíte-li se čerstvých vajec, vynechejte, jde to i bez něj, jen pak přidat o kapku více rumu a piškotů), piškoty s rumem a piškotovou moučku. Směs bude nejprve lepivá, ale dáme tak na 2hodinky do lednice, či za okno a pak válíme kuličky a ty obalujeme v kokosové moučce. Já dělám cca ze 4násobné porce 100ks, ale dávám jen 3 bílky.

Změklé máslo smícháme s moučk. cukrem, kokos. moučkou, kakaem, pak přidáme ušlehaný, tuhý bílek, piškoty s rumem a piškotovou moučku

Směs bude nejprve lepivá, ale dáme tak na 2hodinky do lednice, či za okno

pak válíme kuličky a ty obalujeme v kokosové moučce

hotové dáme do krabice s ubrousky a tu uložíme za okno, na balkon, či kamkoli do chladna a nahoru dáme igelit, kdyby sněžilo/pršelo, aby krabice nezvlhla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 24. 11. 2013, 9:30
(sampus)
Caffe 24. 12. 2009, 15:20
Ňam! Zatím tuhnou na balkoně. ;-)
kuricka 21. 12. 2007, 11:50
Tak jsem myslela, že je letos dělat nebudu, ale tak pěkně jste nás naladila, že jsem dnes koupila ingredience a zítra se do nich - no možná ještě dnes večer pustím ;-) ;-) ;-) Manžel je miluje tak co bych pro něho neudělala, že? (pusa) Děkuji moc za receptík !!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) Krásné svátky a pohodu (stromecek) (andel) (vanoce) přeje Radka s rodinkou (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie