Zobrazit přihlášovací formulář

Bramborové hruštičky s hřebíčkem

0.0
Bramborové hruštičky s hřebíčkem

Potřebné ingredience

bramborové těsto, vajíčka, strouhanka, olej na smažení, hřebíček

Postup přípravy

viz foto

Hruštičky se hodí k salátům i jako příloha třeba k pečené kačeně se zelím místo knedlíků.

Sáček bramborového těsta, kdo chce, udělá si klasické domácí na bramborové knedlíky.
Sypkou směs spojíme s vodou a vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme tvary hruštiček a obalíme ve vajíčku a strouhance. Těsto mírně lepí, stačí si po třech až čtyřech umýt ruce a zas pokračovat.
Já jsem je udělala trošku větší, protože jsem spěchala, je lepší mít tvary menší, aby se hřebíček lépe v hruštičkách rozležel.

Osmažíme do zlatova v oleji, tak asi 5 minut z každé strany.

Do ještě horkých hruštiček po osmažení zapíchneme z každé strany jeden hřebíček, celá hruštička bude krásně vonět po hřebíčku a dostane i zvláštní chuť, ale musí se to udělat ještě za horka. Ten hřebíček je tam proto důležiý, bez něj je to jen klasické osmažené bramborové těsto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alca1980 9. 7. 2011, 15:52
Oli, určitě vyzkouším, vypadá to velice lákavě. (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie