(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Mandlové lupínky
Potřebné ingredience
10dkg cukru moučka,
10dkg hladké mouky,
10dkg mandlí neloupaných,
10dkg ořechů,
4 bílky
Postup přípravy
Všechno pouze zamíchat, nešlehat. Nalijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu (pokud je silikonová forma tak se nemusí vymazávat). Pečeme 30-40min. Nechat ve formě vychladnout. Pak nařežeme na tenké lupínky, poklademe na plech a sušíme při 150°C až zrůžoví. Moc dobré a křupavé. Bezvadné zužitkování zbylých bílků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
katkafu
(upraveno)
16. 12. 2007, 17:22
Hezký večer, chtěla bych se jen zeptat, opravdu se ty bílky nešlehají? Díky katka
Iwaa
(upraveno)
16. 12. 2007, 21:45
@katkafu
Dobrý večer, opravdu se nešlehají bílky, jenom se to všechno naráz zamíchá. Je to taková hustá kaše a vylije se do formy. Lupínky jsou moc dobré na chroupání k televizi . Dobrou chuť Iva
olybaba
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:34
@katkafu
pozdravujem, - casto zo zvysnych bielkov robim tieto "lupienky", velmi chutia kazdemu, hlavne sestre, pre ktoru robim do zasoby, vydrzi v chlade dlhsiu dobu, - potvrdzujem, ze bielka netreba slahat, len miesat - krasne vianoce prajem