Kapaný dort
Potřebné ingredience
Korpus 250 g hladké mouky 240 g moučkového cukru 4 vejce kypřící prášek vanilkový cukr 100 ml vroucí vody 150 ml oleje Poleva 2× smetana ke šlehání 2× tabulka čokolády
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem (120 g), přidáme vanilkový cukr, poté mouku s kypřícím práškem (prosít). Za stálého míchání postupně přidáváme olej a vroucí vodu. Nakonec pak přidáme bílek s cukrem.
1/3 těsta bude s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme do vymazané dortové formy – vždy 2× bílé a 1× hnědé.
Poleva:
Rozehřejeme v horké lázni a necháme přes noc v lednici. Druhý den před natíráním ušleháme.
1/3 těsta bude s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme do vymazané dortové formy – vždy 2× bílé a 1× hnědé.
Poleva:
Rozehřejeme v horké lázni a necháme přes noc v lednici. Druhý den před natíráním ušleháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
10. 7. 2011, 12:24
Blaničko,nemáte foto,jak by to mohlo uprostřed vypadat? Děkuji
lidare
(upraveno)
10. 7. 2011, 14:22
@Hnědovláska
A ještě i tady je dobrý návod http://varecha.pravda.sk/recepty/kolaczebra-fotorecept/15539-recept.html
lidare
(upraveno)
10. 7. 2011, 14:16
@Hnědovláska
Je to zebrovka koláč,najdete na netu,je jich tam spousta
lidare
(upraveno)
10. 7. 2011, 14:19
@lidare
tu je návod jak se kape http://www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=9