(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
Rybízová šťáva.

Potřebné ingredience
Je to recept již od jiné maminky z loňska.Jen na přání vkládám. 1kg rybízu 1litr vody 1kg cukru krupice kyselina citrónová kyselina sorbová
Postup přípravy
1 den:
1kg umytého rybízu přelijeme horkou vodou 1litr,přidáme lžičku kyseliny citrónové,lehce promícháme a necháme odstát jeden den
2 den:
scedíme,nejlépe přes hadřík nebo jemné síto,necháme odkapat,nesmí se pasírovat,šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu se by se vní kazila
potom přidáme kilo cukru a necháme opět dne rozpustit
3 den:
promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidám špetku kyseliny sorbové,neměla by se pak šťáva kazit
Přelijeme do láhve s uzávěrem a je to opravdu dobré zdravé
1kg umytého rybízu přelijeme horkou vodou 1litr,přidáme lžičku kyseliny citrónové,lehce promícháme a necháme odstát jeden den
2 den:
scedíme,nejlépe přes hadřík nebo jemné síto,necháme odkapat,nesmí se pasírovat,šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu se by se vní kazila
potom přidáme kilo cukru a necháme opět dne rozpustit
3 den:
promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidám špetku kyseliny sorbové,neměla by se pak šťáva kazit
Přelijeme do láhve s uzávěrem a je to opravdu dobré zdravé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
michnek
(upraveno)
16. 7. 2012, 22:44
ahojky jenom k tomu pasírování. vždycky to vyždímu přes plátno co to dá a fakt se to nekazí. letos jsme zdělávalí dva roky starou. byla super a vyzrálá úplně čirá



nahlásit
jarolimkaa
(upraveno)
26. 6. 2012, 19:49
dělala jsem loni podle toho receptu a měla velký úspěch , zítra se chystám dělat zase



nahlásit
andínek
(upraveno)
7. 7. 2012, 11:38
@jarolimkaa
chci se zeptat, když nasypu tu kys.citronovou, tak ten jedne den, to mám nechat venku, nebo se to dává do ledničky?
nahlásit
hafak
(upraveno)
22. 7. 2011, 9:16
Mě zas zajímá, jak moc horká má být ta voda, kterou se rybíz zalije?
nahlásit

iris2
(upraveno)
18. 7. 2011, 19:55
Leni, děkuji za pomoc
, už mám hotovo. Musím se ale přiznat, že mě trochu zklamalo, že tento sirup nevoní tak moc po rybízu, jako když se rybíz pomele nebo propasírovává. Ale barvičku má krásnou a
chutná, tak jsem to aspoň zkusila
. Děkuji za inspiraci
.




nahlásit
bajerova34
(upraveno)
11. 7. 2011, 10:57
Ahojky , a co se pak dělá stím ovocem , já to zalila studenou vodou . Děkuji za odpověď Janča
nahlásit
ancakarlickova
(upraveno)
9. 7. 2011, 10:39
Leni, vypadá velmi chutně, jen mi vrtá hlavou jestli je to šťáva která se pak ještě ředí vodou nebo už rovnou k pití? Děkuji za odpověď

nahlásit
KAMCA1980
(upraveno)
19. 8. 2011, 9:14
@ancakarlickova
Ahoj Štavařky. Snad mi někdo odpoví. Letos jsem štávu zkoušela.A teda nevím,kde jsem udělala chybu,... Vše podle návodu.Akorát sem necedila přes plátno ,ale jen přes hustý cedník. Štávy jsem udělala cca 6 l a je zajímavé,že některá mi zrossolovatěla a některá ne..To mám nějak zahřát?Aby se rozsol rozpustil? Pak mám ale další problém.. Když už se mi podaří ji nalít do sklenice,tak štáva pění-bílá pěna.Nevim jestli je to v pohodě? A zároven ve štávě plují nějaké bílé mikročástečky.. Neni to na závadu?Dá se stím případně ještě něco dělat? díky.K.
nahlásit

moniniba
(upraveno)
8. 7. 2011, 22:11
Udělejte to tak jak to paní napsala,kyselina citr.není totež,jako kyselina sorbová,prpdávají to v drogerce,dává se tam proto,aby se štáva nekazila.tenhle recept je perfektní,mám ho vyskoušenej
nahlásit

koblizecek
(upraveno)
7. 7. 2011, 9:06
zrovna schanim recept na stavu,ale tenhle je zase za studena.A nekazi se to,kdyz se to neprevari?
Pises,ze pridas kyselinu sorbovou a pak zase kyselinu citronovou,nebo je to jedno a totez?Moc se v zavarovani nevyznam,ale chtela bych to zkusit,protoze mame spoustu malin i rybizu.

nahlásit