(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
VÝBORNÉÉÉ FLORENTYNKY
Potřebné ingredience
17,5 dkg cukr krystal, 7,5dkg medu, 12,5dkg másla, 15dkg tekuté šlehačky, 17,5dkg mandlových luínků, 10dkg slunečnicových semínek
Postup přípravy
Svaříme cukr, máslo, med, šlehačku. Vaříme asi tak 5 minut a poté do toho vsypeme slunečnicové semínka a mandlové lupínky. Zamícháme, vznikne z toho hmota, kterou si rozdělíme na 2 díly. Ty vylejeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Ten by měl být radši přes okraj plechu, protože by se vám těsto připeklo na plech. Vylejeme tedy jeden díl na plech doprostřed a stěrkou je roztáhneme po plechu. jsou to samé semínka ale nebojte se musí to být na tenko rozmázlé. To stejné uděláme na druhý plech. Troubu si rozehřejeme předem na 200 C° na vrchní a spodní pečení. Vložíme plech a pečeme asi 12 minut . Upečené musí být do světle růžova. Nebojte kraje se vždy připečou. Je to něco jak karamel. Po upečení necháme chvilku stát. Ale ještě musí být plech vlažný, když to rozkrájíme na čtverečky ( 5x 5 cm) Později až to vychladne uplně si připravíme čokoládu a tou potíráme ze spoda florentinky. Potřeme asi 4 vrstvy, aby to bylo vyšší. U nás se po tom jen zapráší. Přeji dobrou chuť a nebojte se zvládla jsem to i já, která nemá na pečení vlohy :-))
přísady
rozpuštěné máslo, šlehačka, cukr, med .....
přidáme semínka...
tak to roztáhneme na plech...
takhle to bublá v troubě....
tak by to mělo vypadat po (10-12 minutách) upečení......
upečené ale ještě vlažné, můžeme krájet......
potřeme spodní stranu čokoládou....
a můžeme nabídnout.... dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anunyta
(upraveno)
2. 11. 2012, 0:21
ostorka
(upraveno)
17. 12. 2011, 8:25
luxusní ,úžasné ,božská chut do té doby než jsem zahlédla v telce jak se dělají florentýnky,jen jsem nestihla recept ,jsem šla jako vždy hledat na MMb a upekla florentýnky dle vás-jsem milovala marokánky ,ale toto je uplná laskominka a kdo to u mě ochutná chce váš úžasný recept..je to bombastika takže díky
vlaďka89
(upraveno)
13. 12. 2009, 12:09
- vyzerajú perfektne . Janka, chcem sa opýtať, ako dlho pred vianocami ich môžem urobiť?? Koľko vydržia?
Vopička
(upraveno)
1. 9. 2008, 19:44
To bych si dala.... ,ale asi by to byl problém,jelikož já moc péct neumím.......
Zelča
(upraveno)
14. 9. 2008, 10:12
@Vopička
PETI JÁ NEJSEM ŽÁDNÁ CUKRÁŘKA, ALE VĚŘ, ŽE JSEM TO ZVLÁDLA ok
novackova
(upraveno)
20. 12. 2007, 10:48
dělala jsem podobné jen se tam dají ještě vločky a taky to nebylo špatné
Zelča
(upraveno)
28. 12. 2007, 17:28
@novackova
Ale s těma mandlama a slunečnicí je stejně nej.. u nás se po tom jen zapráší
hřešilka
(upraveno)
20. 12. 2007, 10:11
no to je onooooo. to je to mé záhadné cukrovíííííííííííííí díky Vám už není záhadné mám takovou radost.díky, díky díky ste
Zelča
(upraveno)
28. 12. 2007, 17:26
@hřešilka
Je to skvělé, mám je od sestřenky ta ho má od známé, která ho má přímo z Itálie