(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Úzasné cokoladovo-orískové "kokosinky"
Potřebné ingredience
4 bílky, 180 gr. praskoveho cukru, 1 vanilka, 125 gr. strouhane cokolady (davala jsem na cokoladu na vareni), 250 gramu mletych vlasskych orisku
Postup přípravy
Uslehame snih z bilku hodne do tuha a opatrne primichame zbytek prisad. Je to tuzsi nez jako kdyz se delaji klasicke kokosky, ale vysledek stoji za to. Pak nastrikame na plech plnicim sackem cokoladovou obdobu kokosek a peceme pri 160 stupnich Celsia zhruba 15 minut. Diky cokolade by tahle cokoladova obdoba kokosek nemela byt sucha, takze vyndavame z trouby ne uplne tvdre, dojdou jeste na plechu a chutnaji bajecne. Zkousela jsem je prave poprve a do Vanoc docela urcite nevydrzi. Dalsi davku slepim marmeladou na linecka kolecka a namocim do cokolady.
Na plechu davat kousek od sebe, jelikoz se malinko zvetsi, tedy aspon by mely... :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
2. 12. 2008, 19:39
Tyhle kokosky jsem zkoušela,ale nepovedli se mi tak nevím kde jsem udělala chybu.Těsto bylo tuhé.