(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
DOMÁCÍ KEČUP

Potřebné ingredience
3KG rajčat, 250g jablek, 250g cibule, 1 a půl lžíce soli, 150g cukru, lžička skořice, 10 hřebíčků, lžíce sladké papriky, 3 lžece octa
Postup přípravy
Už jsem měla dost všech kupovaných kečupů a tak jsem si řekla, proč to nezkusit jako moje babička.
Rajčata, cibuli a jablka pokrájím a vložím do velikého hrnce. Nepodlívám a dávám dusit, společně s kořením - hřebíčkem, skořicí a paprikou. Když zelenina změkne, scedím vodu a tuhou směs mixuji. Abych se zbavila šlupin a nedostal se mi hřebíček do protlaku, tak ještě mixované pasíruji přes větší síto. Tuto směs (vodu+protlak) přivádám k varu a vařím do zhoustnutí s přidaným cukrem, solí a octem. Po zhoustnutí plním sklenice, které uzavírám a ještě 10 minut steriluji.
Kečup chutná podobně jako rajská omáčka.
Já nakonec ještě do horkého přidala protiplísňový přípravek, protože letos dělám kečup prvně a mám trochu strach, aby to nechytlo.
Rajčata, cibuli a jablka pokrájím a vložím do velikého hrnce. Nepodlívám a dávám dusit, společně s kořením - hřebíčkem, skořicí a paprikou. Když zelenina změkne, scedím vodu a tuhou směs mixuji. Abych se zbavila šlupin a nedostal se mi hřebíček do protlaku, tak ještě mixované pasíruji přes větší síto. Tuto směs (vodu+protlak) přivádám k varu a vařím do zhoustnutí s přidaným cukrem, solí a octem. Po zhoustnutí plním sklenice, které uzavírám a ještě 10 minut steriluji.
Kečup chutná podobně jako rajská omáčka.
Já nakonec ještě do horkého přidala protiplísňový přípravek, protože letos dělám kečup prvně a mám trochu strach, aby to nechytlo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

paluš
(upraveno)
3. 7. 2011, 22:37


nahlásit