(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
* * * SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ * * *
Potřebné ingredience
• 500 g zadního hovězího masa • 100 g slaniny • 40 g másla • 1 šlehačka • ocet • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) • 1 cibule • celý pepř • bobkový list • nové koření • hladká mouka • mléko • sůl
Postup přípravy
Špalíček masa prošpikujeme slaninou, vložíme do kameninové nebo smaltové nádoby, obložíme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme koření a přelijeme máslem, rozpuštěným se dvěma lžícemi octa. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny. V kastrole rozehřejeme máslo, na něm po všech stranách opečeme osolené maso, přidáme zeleninu a koření a pečeme pod pokličkou doměkka. Potom maso vyjmeme, ze základu odstraníme koření a šťávu se zeleninou jemně rozmixujeme. Vrátíme do kastrolu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, povaříme, podle potřeby dosolíme, přidáme špetku cukru a nakonec zjemníme šlehačkou. Jež nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé