(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
TŘEŠŇOVÝ DŽEM
Potřebné ingredience
1KG třešní, lžíce kyseliny citronové, želírovací přípravek 1:1, 600g cukru
Postup přípravy
polovinu třešní jsem odšťavila a polovinu vypeckovala. To vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny vmíchala želírovací přípravek. Vsypala do hmoty, přidala kyselinu askorbovou a protiplísŇový přípravek. Vařila jsem asi 10 minut, pak jsem nalila do čistých sklenic a zavíčkovala. Otočila dnem vzhůru a nechala víčka zatáhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snecka
(upraveno)
3. 7. 2011, 10:26
pěkně vám to zhoustlo , já loni pridávala vanilk, lusk, a bylo to taky moc dobréé Ps: v receptu máte do malin ,