(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
MALINOVÁ MARMELÁDA
Potřebné ingredience
1KG zralých malin, 1kg krystalu, 1 želírovací přípravek 1:1, 1 lžíce kyseliny askorbové, možno i přípravek proti plísním
Postup přípravy
Maliny jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny vmíchala želírovací přípravek. Vsypala do malin, přidala kyselinu askorbovou a protiplís´nový přípravek. Vařila jsem asi 10 minut, pak jsem nalila do čistých sklenic a zavíčkovala. Otočila dnem vzhůru a nechala víčka zatáhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina123
(upraveno)
7. 7. 2011, 11:59
Maliny není třeba mlít, rozvaří se snadno sami. U nás to také pasírujeme. Takto bychom kousali jen do zrníček.
žingi
(upraveno)
7. 7. 2011, 11:41
máte krásné fotky,ale my marmelády teda ještě pasírujeme,nám ty zrníčka vadí
jazumi
(upraveno)
7. 7. 2011, 11:36
já maliny nemelu a používám přípravek 3: 1 ... myslím,že 1:1 je zbytečně moc cukru
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
17. 7. 2011, 19:30
@jazumi
Já používám takový malý pytlíček, nevím přesně, kolik je tam poměr. Ale děkuji za tip
Kulíšek 15
(upraveno)
3. 7. 2011, 21:43
kolik skleniček z toho množství bylo?kdes u kupuje ten přípravek proti plísním?
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
4. 7. 2011, 7:31
@Kulíšek 15
skleniček bylo 5, od Halali - takového menšího. Přípravek kupuji normálně v potravinách - pomůcka ke konzervování (Dr. Oetker)