(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 5 dkg droždí (dávám kostku), 1 bílý jogurt (bežný malý kelímek), 1/2 l mléka, 3/4 lžičky jedlé sody, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje
Postup přípravy
Z uvedených suroviny vypracovat těsto, které dáte do olejem vymazaného mikrotenového sáčku (resp. pytle) přes noc do lednice. Já ho už dávám do velké mísy, lépe se vyndavá, ale počítejte s tím, že nabývá na objemu a mohlo by vám téct po lednici. Těsto by mělo vydržet až měsíc, ale většinou vydrží tak dva dny, než se všechno sní :-).
Při zpracování těsta si olejem pomažu pracovní desku a rukou tvaruji placky. Snažím se o co nejtenčí, malé dirky nevadí, při smažení se většinou zatáhnou. Zkoušela jsem i hladkou mouku a váleček, ale nebyly tak dobré.
Na oleji pak smažit po obou stranách. Ochutit dle přání každého....
Trošku čuňárna, ale jednou za čas...
Mňam mňam
Při zpracování těsta si olejem pomažu pracovní desku a rukou tvaruji placky. Snažím se o co nejtenčí, malé dirky nevadí, při smažení se většinou zatáhnou. Zkoušela jsem i hladkou mouku a váleček, ale nebyly tak dobré.
Na oleji pak smažit po obou stranách. Ochutit dle přání každého....
Trošku čuňárna, ale jednou za čas...
Mňam mňam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babetta
(upraveno)
29. 9. 2012, 11:45
recept je super,se divím,že není více v oblíbených.Je to nejúžasnější recept,fakt skvělá chuť a je toho požehnaně těsto málem utíkalo z lednice...nejlepší z nejlepších,opravdu!!!
olafera
(upraveno)
22. 7. 2011, 21:59
Jéééé tak tyto langoše dělám už 15 let a jsou vždy super a jistota.Dělám je jen v létě a teď jsem ztratila recept, děkuju moc jsou totiž nejlepší.Dělám je od svých 13 a tatinek mi pak říkal, že mi postaví stánek a budu je prodávat.
dembice
(upraveno)
12. 9. 2011, 19:07
@olafera
jj, taky jsem o stánku mluvila