Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Langoše

0.0
Langoše

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 5 dkg droždí (dávám kostku), 1 bílý jogurt (bežný malý kelímek), 1/2 l mléka, 3/4 lžičky jedlé sody, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje

Postup přípravy

Z uvedených suroviny vypracovat těsto, které dáte do olejem vymazaného mikrotenového sáčku (resp. pytle) přes noc do lednice. Já ho už dávám do velké mísy, lépe se vyndavá, ale počítejte s tím, že nabývá na objemu a mohlo by vám téct po lednici. Těsto by mělo vydržet až měsíc, ale většinou vydrží tak dva dny, než se všechno sní :-).

Při zpracování těsta si olejem pomažu pracovní desku a rukou tvaruji placky. Snažím se o co nejtenčí, malé dirky nevadí, při smažení se většinou zatáhnou. Zkoušela jsem i hladkou mouku a váleček, ale nebyly tak dobré.
Na oleji pak smažit po obou stranách. Ochutit dle přání každého....

Trošku čuňárna, ale jednou za čas...

Mňam mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babetta 29. 9. 2012, 11:45
recept je super,se divím,že není více :-( v oblíbených.Je to nejúžasnější recept,fakt skvělá chuť a je toho požehnaně :-)těsto málem utíkalo z lednice...nejlepší z nejlepších,opravdu!!!
olafera 22. 7. 2011, 21:59
Jéééé tak tyto langoše dělám už 15 let a jsou vždy super a jistota.Dělám je jen v létě a teď jsem ztratila recept, děkuju moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jsou totiž nejlepší.Dělám je od svých 13 a tatinek mi pak říkal, že mi postaví stánek a budu je prodávat. (L)
dembice 12. 9. 2011, 19:07
@olafera jj, taky jsem o stánku mluvila (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie