(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kořeněné proužky
Potřebné ingredience
to geniální těsto jako na šlehačkové vypukliny-500g hladké mouky,1 hera, 250ml smetany na šlehání.
Postup přípravy
Protože už mi to cukroví leze i ušima,tak jsem udělala pár kousků na slano.vypracujeme těsto,vyválíme plát,natřeme rozšlehaným vejcem a posypeme směsí koření-sůl,mletý kmín,sladká a pálivá paprika,nebo i nějakou hotovou směs(dobrá je ta na hranolky)rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme proužky nebo čtvrce,jak kdo chce.upečeme v předehřáté troubě do růžova.na Silvestra budete mít úspěch :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skrdlina
(upraveno)
31. 12. 2007, 15:07
, též jsem je dělala, sypala solí, makem, a kořením na hranolky, sýrem, vše je strašně dobré a s těstem se skvěle pracuje, já dělala kolečka. Děkuji za receptík a přeji krásný nový rok a Silvestra
L.E.N.K.A.
(upraveno)
30. 12. 2007, 11:29
právě jsem dodělala - na zkoušku a jsou dobré dělala jsem s česnekovou solí, s grilovacím, s pizza kořením a poslední dávku se solí a kmínem. Vyzkoušejte
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2007, 12:23
Jani, super nápad Mě totiž ještě zbylo těsto z těch šlehačkových vypuklin a je fakt, že to chce v téhle době to sladké přebít občas něčím kořeněným. Odpoledne upeču
wertzuiop
(upraveno)
16. 12. 2007, 18:21
Tak jsem ted' skončila. udělala jsem si na to směs koření:paprika,chilli,sůl,směs koření.Těsto v pohodě,ale já jsem to pěkně vymn'oukla,té soli jsem tam blbec dala moc ,ale naštěstí to byl jen jeden plech,pak jsem dala mín'.Jinak chut výborná. Nápad to byl super,děkuji za inspiraci Hezké Vánoce a hlavně pohodu a příjemné chvilky s rodinou všem přeji
janaka
(upraveno)
16. 12. 2007, 18:42
@wertzuiop
to jsem ráda,že se povedlo a chutnají já je taky budu dělat asi častěji,je to rychlá mňamka když člověka honí mlsná hezké vánoce přeje jana
wertzuiop
(upraveno)
16. 12. 2007, 1:27
tak šlehačkové dělám už leta a tohle mě fakt nenapadlo.No supert nápad ,zítra,no vlastně dneska jdu do toho a to jsem teda zvědavá,jak to bude chutnat. No,určitě to bude mn'am
Martina 11
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:09
Škoda,že mám jen smetanu na vaření .hned bych je udělala k televizi.zítra se do nich pustím
Jitule64
(upraveno)
16. 12. 2007, 18:41
@Martina 11
Jedna maminka mi k šlehačkovým vypuklinám psala, že je udělala místo s 30% smetanou s touhle 12% a taky se povedly. Takže můžeš zkusit.
janaka
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:17
@Martina 11
Martino já měla tu normální smetanu na šlehání 30%tuku.já zase nevím,že je nějaká na vaření
PRATELKA
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:06
No vypadá to dobře, mám sladkýho taky plný zuby mňam