(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++
![RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110701/12/j111698.jpg)
Potřebné ingredience
rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,
Postup přípravy
Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.( NEMĚLA JSEM Z TOHO ZÁDNOU PĚNU - ŠUM).Potom přes plinku pasírujeme ( nemáme rádi zrníčka ) štávu odměřím dám znova do kastrolku a dám opět vařit na mírném ohni a přidám cukr a vařím ještě dokud se cukr nerozpustí.Potom ihned plnim do nahřátých skleniček a hned zavičkuji,otočim dnem vzhůru a nechám schladnout.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110701/12/k152397.jpg)
fotky + popisek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
24. 6. 2012, 10:11
Když to děláte jen s cukrem, nekazí se vám?
Mě se to dříve takto postupně zkazilo a to jsem měla všechny zavařeniny v chladu. Pak mi mamka poradila dávat do každé marmelády trošinku kyseliny citronové a bylo to bez problémů
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
24. 6. 2012, 18:49
@
zatím se mě nekazí
Lollipops
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:28
Vůbec mi nechce houstnout
![:´(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/23.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:41
@Lollipops
Verunko ,nechte to otočené vzůru do rana měla by zhoustnout ale taky záleží asi i na rybízu
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
Lollipops
(upraveno)
21. 6. 2012, 16:24
@Anturka
Zdeni nakonec sem tam přidala trochu gelfixu a uvidím no.Sice je teď asi přeslazená ale hlavně aby ztuhla
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
23. 6. 2012, 20:01
@Lollipops
jak teda nakonec dopadla
![(H)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/15.gif)
Lollipops
(upraveno)
24. 6. 2012, 9:20
@Anturka
Bohužel mi moc neztuhla
Snad příště
![:-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/54.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111014/11/b15370-1318586000.jpg)
peee
(upraveno)
9. 7. 2011, 12:58
Těch 30dkg je na tu dávku 1,8 kg nebo kolik jste ho dávala?Díky
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
9. 7. 2011, 15:15
@peee
TECH 30 DKG JE NA VYMAČKANOU ŠTÁVU ALE MŮŽEŠ DÁT I MIN
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160612/09/b34593-1465715549.jpg)
žingi
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:34
šikovná,jen se chci zeptat,co to máš na spodu skleniček
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:36
@žingi
je to prázdné jak jsem sklinku otočila dnem vzhůru tak se mě to všechno přilepilo nahoru
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160612/09/b34593-1465715549.jpg)
žingi
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:37
@Anturka
ahá,tak to jo,to mě nenapadlo
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110818/22/b68838-1313698853.jpg)
danima3
(upraveno)
2. 7. 2011, 12:55
Zdeni, dělám taky tak, ale možná o mnoho rychleji, bo melu na odšťavňovacím mlýnku .. tak že vlastně přemelu jednou, nemusím nic pasírovat a hned vařím, nestojí svět, ale fakt se vyplatí... dělám na něm rybízové marm, ostružinové a malinové .. prostě vše,v čem jsou zrníčka a máme ho s mamkou napůl, takže investice minimální
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Filipka
(upraveno)
24. 6. 2013, 11:12
@danima3
dobrý den, můžete mi prosím napsat , zda rybíz očistíte nebo ho melete rovnou se stopkama? Koupila jsem si včera na mimibazaru odšťavnovací mlýnek a už jsem zapomněla jak to babička dělala. Díky moc , mějte se hezky mILUŠE
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
24. 6. 2013, 13:20
@Filipka
Miluško ,já odštopkovávám přímo když ho trhám
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 17:48
@danima3
Silvi, já odštavnovací mlýnek nemám musim ručně
![:´(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/23.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090816/21/b237480-1250450962.jpg)
darinka30
(upraveno)
3. 7. 2011, 17:17
ja robim tak isto..nedavam ziadne .chemikalie..davam len cukor a dzem je vyborny a husty musi sa vyparit voda..a robi sa ako taka cesticka v hrnci v ktorom to robim..vtedy ma tu spravnu hustotu..a tiez davam zrnicka prec..to neni potom dzem dobry so zrnickama..i ked to niektore zeny robia tak..
..dnes som robila je vyborny a husty..a pridala som aj trosku ciernych..a keby ste videli tu farbu!!uzasneeeeee...
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 17:47
@darinka30
Darianko,bez chemikálií je to lepší, u nás by to ze zrníčkama nikdo nejedl.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130918/13/b138389-1379502954.jpg)
R
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:07
@Anturka
Pokud chcete opravdu zdravou marmeládu bez chemie, tak nahra´dte obyčejný cukr třtinovým nebo stevií. Pak bude opravdu bez chemie marmeládka
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091202/11/b121668-1259748609.jpg)
snecka
(upraveno)
1. 7. 2011, 21:31
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
2. 7. 2011, 13:09
@snecka
Rybíz má hodně pektinu, ztuhne i bez gelfixu (já ho ale stejně používám - ten 3v1)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160812/16/b235979-1471012649.jpg)
Anturka
(upraveno)
1. 7. 2011, 22:52
@snecka
Ivanko,opravdu mě takhle zhoustla,co to je za rybíz nevim nechali mě ho sousedky když sem se sem přistěhovala.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)