(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++
Potřebné ingredience
rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,
Postup přípravy
Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.( NEMĚLA JSEM Z TOHO ZÁDNOU PĚNU - ŠUM).Potom přes plinku pasírujeme ( nemáme rádi zrníčka ) štávu odměřím dám znova do kastrolku a dám opět vařit na mírném ohni a přidám cukr a vařím ještě dokud se cukr nerozpustí.Potom ihned plnim do nahřátých skleniček a hned zavičkuji,otočim dnem vzhůru a nechám schladnout.
fotky + popisek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
24. 6. 2012, 10:11
Když to děláte jen s cukrem, nekazí se vám? Mě se to dříve takto postupně zkazilo a to jsem měla všechny zavařeniny v chladu. Pak mi mamka poradila dávat do každé marmelády trošinku kyseliny citronové a bylo to bez problémů
Anturka
(upraveno)
24. 6. 2012, 18:49
@
zatím se mě nekazí
Lollipops
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:28
Vůbec mi nechce houstnout
Anturka
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:41
@Lollipops
Verunko ,nechte to otočené vzůru do rana měla by zhoustnout ale taky záleží asi i na rybízu
Lollipops
(upraveno)
21. 6. 2012, 16:24
@Anturka
Zdeni nakonec sem tam přidala trochu gelfixu a uvidím no.Sice je teď asi přeslazená ale hlavně aby ztuhla
Anturka
(upraveno)
23. 6. 2012, 20:01
@Lollipops
jak teda nakonec dopadla
Lollipops
(upraveno)
24. 6. 2012, 9:20
@Anturka
Bohužel mi moc neztuhla Snad příště
peee
(upraveno)
9. 7. 2011, 12:58
Těch 30dkg je na tu dávku 1,8 kg nebo kolik jste ho dávala?Díky
Anturka
(upraveno)
9. 7. 2011, 15:15
@peee
TECH 30 DKG JE NA VYMAČKANOU ŠTÁVU ALE MŮŽEŠ DÁT I MIN
žingi
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:34
šikovná,jen se chci zeptat,co to máš na spodu skleniček
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:36
@žingi
je to prázdné jak jsem sklinku otočila dnem vzhůru tak se mě to všechno přilepilo nahoru
žingi
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:37
@Anturka
ahá,tak to jo,to mě nenapadlo
danima3
(upraveno)
2. 7. 2011, 12:55
Zdeni, dělám taky tak, ale možná o mnoho rychleji, bo melu na odšťavňovacím mlýnku .. tak že vlastně přemelu jednou, nemusím nic pasírovat a hned vařím, nestojí svět, ale fakt se vyplatí... dělám na něm rybízové marm, ostružinové a malinové .. prostě vše,v čem jsou zrníčka a máme ho s mamkou napůl, takže investice minimální
Filipka
(upraveno)
24. 6. 2013, 11:12
@danima3
dobrý den, můžete mi prosím napsat , zda rybíz očistíte nebo ho melete rovnou se stopkama? Koupila jsem si včera na mimibazaru odšťavnovací mlýnek a už jsem zapomněla jak to babička dělala. Díky moc , mějte se hezky mILUŠE
Anturka
(upraveno)
24. 6. 2013, 13:20
@Filipka
Miluško ,já odštopkovávám přímo když ho trhám
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 17:48
@danima3
Silvi, já odštavnovací mlýnek nemám musim ručně
darinka30
(upraveno)
3. 7. 2011, 17:17
ja robim tak isto..nedavam ziadne .chemikalie..davam len cukor a dzem je vyborny a husty musi sa vyparit voda..a robi sa ako taka cesticka v hrnci v ktorom to robim..vtedy ma tu spravnu hustotu..a tiez davam zrnicka prec..to neni potom dzem dobry so zrnickama..i ked to niektore zeny robia tak.. ..dnes som robila je vyborny a husty..a pridala som aj trosku ciernych..a keby ste videli tu farbu!!uzasneeeeee...
Anturka
(upraveno)
2. 7. 2011, 17:47
@darinka30
Darianko,bez chemikálií je to lepší, u nás by to ze zrníčkama nikdo nejedl.
R
(upraveno)
2. 7. 2011, 18:07
@Anturka
Pokud chcete opravdu zdravou marmeládu bez chemie, tak nahra´dte obyčejný cukr třtinovým nebo stevií. Pak bude opravdu bez chemie marmeládka
snecka
(upraveno)
1. 7. 2011, 21:31
a to jako fakt zhoustne jo?? já takhle cedila malinovku, a musela jsem jivylít a znova nechat zahustit gelfixem, prostě voda, asi máte i jinej rybíz, no
inka
(upraveno)
2. 7. 2011, 13:09
@snecka
Rybíz má hodně pektinu, ztuhne i bez gelfixu (já ho ale stejně používám - ten 3v1)
Anturka
(upraveno)
1. 7. 2011, 22:52
@snecka
Ivanko,opravdu mě takhle zhoustla,co to je za rybíz nevim nechali mě ho sousedky když sem se sem přistěhovala.