(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Červený rybíz na zbůsob brusinek
Potřebné ingredience
2kg červeného rybízu,1,5kg cukr krystal,3hřebíčky,2badyány,1vanilka,1skořice,1citron a 2dcl rumu
Postup přípravy
Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a vložíme do trouby, kterou zapneme na 220 st. V troubě ponecháme až do úplného rozpuštění cukru, pak přidáme rum, jen lehce zamícháme. Ještě horké plníme do skleniček, které zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Podáváme na knedlíčky ke svíčkové, či králíkovi na smetaně.
Podáváme na knedlíčky ke svíčkové, či králíkovi na smetaně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vtipálek
(upraveno)
13. 7. 2011, 10:09
Dobrý den Renčo. Chtěla bych zkusit Váš recept. Většinou zavařuji rybíz a la brusinky v hrnci. Mohu se zeptat, kolik je asi tak sklenic z tohoto množství? Děkuji.
Viko
(upraveno)
19. 7. 2011, 18:06
@vtipálek
Jani já měla 6skleniček,nebyli ale úplně plné. Tak ať se povedou
Uska
(upraveno)
1. 7. 2011, 10:30
Prosím,kolik cukru????Špatně se to čte,díky
Viko
(upraveno)
2. 7. 2011, 19:44
@Uska
Nějáký šotek se tam dostal,díky za upozornění,již jsem to opravila 1,5kg cukru má být
Bakulča
(upraveno)
1. 7. 2011, 9:50
vypadá to lákavě. Nešel by něčím nahradit ten rumík?
majulenka
(upraveno)
2. 7. 2011, 20:03
@Bakulča
nemusíte ho dávat tolik, to jen, aby se to nekazilo, ono se to v tom množství ztratí ...taky dělám doma
lidare
(upraveno)
1. 7. 2011, 9:16
a ještě je to výborné k Hermelínu který grilujem,to je pak požitek i když jinak používáme i brusinky pravé