(recept
si oblíbilo 138 návštěvníků)
Roládky 3,2 kg co nikdy nepopraskají, tentokrát s receptem
Potřebné ingredience
5 bílků 5 žloutků 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy
Ušleháme bílky do tuha, přišleháme cukr a po jednom zašleháme žloutky.
Pak pomaličku přimícháme mouku.
Pečeme na pečícím papíře prvních pět minut na 160 st a po 5 minutách stáhnem na 140 st a dopečeme do růžova. Nesmí být tvrdé okraje.
Necháme vychladnout, nemusíme stáčet a pak plníme.
Za recept děkuji Ariell z , je super.
Pak pomaličku přimícháme mouku.
Pečeme na pečícím papíře prvních pět minut na 160 st a po 5 minutách stáhnem na 140 st a dopečeme do růžova. Nesmí být tvrdé okraje.
Necháme vychladnout, nemusíme stáčet a pak plníme.
Za recept děkuji Ariell z , je super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cholitka
(upraveno)
11. 11. 2011, 14:06
Děkuji za receptík, vyzkoušela jsem a super!!! Vůbec mi nepopraskala. Sama jsem byla překvapená, jak mi to jde Dneska zase dělám, ale raději rovnou dvě
Bylinka1
(upraveno)
26. 7. 2011, 12:45
Roládka je lehoučká jako peříčko ,jen jsem nedodržela postup a nedalo mi to a roládu jsem smotala hnedka po upečení a ta mrcha mi praskla ,ale i tak se snědla .Příště to zkusím fakt až za studena
arabelka
(upraveno)
26. 7. 2011, 11:37
rolády vypadají úžasně.Můžu poprosit o recept na náplň?
mvecernikova
(upraveno)
27. 7. 2011, 17:24
@arabelka
Náplň dělám obyčejný pudinkový krém. Uvařím pudink ze čtvrt litru mléka, 8 dkg cukru a 1 pudinku. Nechám vychladnout a pak do toho zašlehám 1 máslo. Na ty tři rolády jsem spotřebovala krém ze čtyř másel.
arabelka
(upraveno)
31. 7. 2011, 10:01
@mvecernikova
Děkuji .TAk ten samý krém dělám do věnečků .Je výborný a vždy má úspěch
oli1953
(upraveno)
25. 7. 2011, 22:01
To je hrůza, taková dobrota, já mám hubnnout, ale jak tomu mám odolat?
růžík
(upraveno)
25. 7. 2011, 17:36
Super určitě vyzkouším
Alinka2
(upraveno)
25. 7. 2011, 15:39
Tak jsem také upekla, ještě jsem se k plnění dostala až po dvou dnech, takže jsem počítala s tím, že roláda musí prasknout i kdyby nechtěla , ale super. Nepraskla, krásně se plnila, no prostě paráda. Díky za recept
Badatt
(upraveno)
25. 7. 2011, 15:29
Vyzkoušela jsem, roláda mi nepopraskala , je výborná
zonoro
(upraveno)
22. 7. 2011, 19:42
Tak jsem zkusila podruhé a je to ještě horší než poprvé, jsem fakt jediná neschopná?
jeremy
(upraveno)
19. 7. 2011, 15:37
Kamis1
(upraveno)
19. 7. 2011, 11:25
určitě vynikající ke kávičce
renda.sv
(upraveno)
17. 7. 2011, 18:53
Musím pochválit tento recept. Lepší jsem nejedla, rolády nepopraskaly, nejsou tak sladké, prostě bomba
akbasa
(upraveno)
15. 7. 2011, 12:13
Rolády máme rádi,ale mě se zatím žádná nepovedla Tak zkusím tento recept, když ho všichni tak chválíte
Zrušený účet
(upraveno)
14. 7. 2011, 10:35
Roládky vyzkouším. Zatím jsem je vždycky dělala z vážených surovin a sem tam mi to prasklo, ale to nevadí, u nás se to sež... A musím říct, že když jsem četla níže rádobypříspěvek paní Markéty, jak vše "krásně" propočítala, tak jsem se řezala hlasitě smíchy. Čtvrt kila vajíček, 5 lžíc cukru, no to přece 3,2 kg nedá Díky ní jsem se pobavila v tom dnešním upršeném dni
chalupnicka
(upraveno)
13. 7. 2011, 8:32
Roládky vypadají skvěle.
anaba
(upraveno)
11. 7. 2011, 22:12
trala
(upraveno)
10. 7. 2011, 9:49
Witom
(upraveno)
9. 7. 2011, 15:16
dneska jsem roládku upekla a je opravdu dobrá,doporučuji!!!
fojaa
(upraveno)
9. 7. 2011, 10:10
Svetla35
(upraveno)
9. 7. 2011, 9:12
Mám vyzkoušeno jsou ,děkuji za recept
Atek
(upraveno)
8. 7. 2011, 18:52
Jsou krásné,určitě vyzkouším