(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
RYCHLÉ BEZLEPKOVÉ LANGOŠE
Potřebné ingredience
1 zakysaná smetana, Jizerka, sůl, prášek do pečiva, olej na smažení , dle chuti kečup, sýr, česnek....
Postup přípravy
Na jeden kelímek zakysané smetany jsem použila dva kelímky mouky, osolila a přidala necelou polovinu prášku do pečiva.
Vypracovala jsem hladké jemné těsto, kupodivu se nelepí.
Potom jsem z těsta odkrajovala lžící kousky, udělala z ní kuličku a v dlaních rozplácla a poté prsty dotvarovala tenkou placku. Nesmí být moc velká a tlustá.
Těsto nemusí odpočívat.
V kastrůlku jsem rozpálila větší množství oleje a vložila placky. Placka se rychle se nafoukne, poté je třeba otočit na druhou stranu, aby byla dozlatova z obou stran.
Protože je placka malá a tenká, může se dělat v prudkém oleji a není uvnitř syrová a drží pěkný tvar. Pokud ji budete péct na mírném ohni, rozpadne se.
Po osmahnutí nechávám okapat na papírové utěrce a poté potřu dle chuti kečupem, česnekem, sýrem, prostě co kdo má rád.
Výroba je velmi rychlá a následná konzumace taky:-) Dobrou chuť.
Vypracovala jsem hladké jemné těsto, kupodivu se nelepí.
Potom jsem z těsta odkrajovala lžící kousky, udělala z ní kuličku a v dlaních rozplácla a poté prsty dotvarovala tenkou placku. Nesmí být moc velká a tlustá.
Těsto nemusí odpočívat.
V kastrůlku jsem rozpálila větší množství oleje a vložila placky. Placka se rychle se nafoukne, poté je třeba otočit na druhou stranu, aby byla dozlatova z obou stran.
Protože je placka malá a tenká, může se dělat v prudkém oleji a není uvnitř syrová a drží pěkný tvar. Pokud ji budete péct na mírném ohni, rozpadne se.
Po osmahnutí nechávám okapat na papírové utěrce a poté potřu dle chuti kečupem, česnekem, sýrem, prostě co kdo má rád.
Výroba je velmi rychlá a následná konzumace taky:-) Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirka12
(upraveno)
4. 3. 2021, 16:53
Výsledek je chuťově skvělý, ale těsto jsem měla mazlavé, takže jsem to lžící dávala na pánev a trochu rozpatlala do šířky. Použila jsem Jizerku. Příště zkusím nakombinovat s rýžovou nebo pohankovou. Využila jsem je ála bavorské vdolečky )) Mňam. děkuji za recept
Zuzicat
(upraveno)
30. 11. 2014, 20:37
Tyto langoše dělám taky a osvědčily se mi s moukou DowesFarm modrou-samokypřící. A občas dám i jedno vajíčko, jsou takové žlutější a vláčné.
myskkaa
(upraveno)
10. 6. 2012, 22:23
super receptík, ,měli opravdu vysokou odpařivost ,musela jsem dělat druhou dávku
evica39
(upraveno)
25. 7. 2011, 8:24
Tak tento receptík si určite zapisujem...langoše som nemala už min. 5 rokov, odvtedy, čo som na bzl.diete.