(recept
si oblíbilo 89 návštěvníků)
Pražské plněné koláče
Potřebné ingredience
Na těsto :300g hlad.mouky,200g poloh.mouky,4 pol.lžíce mouč.cukru,150 ml vlaž.mléka,1 vejce,1 kelímek 250g zakysané smetany,4 dkg kvasnic,1 pol.lžíce oleje,1/2 káv.lžičky soli. Drobenka :10 dkg pol.mouky 1 vanilkový cukr,8 dkg mouč.cukru a Heru. Náplň:1 tvaroh ve vaničce,1 pudink Olé, a 1 šlehačka v prášku,1 vanilkový cukr a moučk.cukr jak kdo chce sladké.
Postup přípravy
Těsto můžeme zpracovat i v pekárně je to daleko jednoduší.Do mísy nasypeme mouku uděláme dolík do něj dáme cukr a rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít zakryté.Potom přidáme sůl,kysanou smetanu lžíci oleje a vajíčko.S těstem po vykynutí se moc dobře pracuje.
Na plech si dáme pečící papír a děláme větší bochánky,zakulatíme,ale na plechu hodně sploštíme,nabudou pečením.Potřeme žloutkem ,jeden stačí a posypeme bohatě drobenkou.Pečeme v předehřáté troubě.
Po vychladnutí bochánků rozkrojíme a plníme .Do středu dáme ještě lžičku jahodového džemu.
Vyšleháme si pudink podle návodu,přišleháme tvaroh ve vaničce.Ušleháme jednu šlehačku v prášku a do ní jemně vmíchám tvarohovou náplň.Pokud budete vařit klasický pudink do náplně ,tak z 300 ml mléka.
Na plech si dáme pečící papír a děláme větší bochánky,zakulatíme,ale na plechu hodně sploštíme,nabudou pečením.Potřeme žloutkem ,jeden stačí a posypeme bohatě drobenkou.Pečeme v předehřáté troubě.
Po vychladnutí bochánků rozkrojíme a plníme .Do středu dáme ještě lžičku jahodového džemu.
Vyšleháme si pudink podle návodu,přišleháme tvaroh ve vaničce.Ušleháme jednu šlehačku v prášku a do ní jemně vmíchám tvarohovou náplň.Pokud budete vařit klasický pudink do náplně ,tak z 300 ml mléka.
Zpracované těsto a ingredience na náplň.
zakulatíme bochánek a na plechu sploštíme.
Potřené vajíčkem a posypané drobenkou.
Upečeno.
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babkamt
(upraveno)
10. 3. 2014, 18:01
vyzerajú chutne
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 3. 2014, 16:21
novackova
(upraveno)
9. 3. 2014, 11:03
nasta77
(upraveno)
9. 3. 2014, 10:56
Děkuji za inspiraci
backa
(upraveno)
10. 3. 2014, 13:52
@nasta77
Já děkuji Nadi za komentář
Mi55
(upraveno)
30. 3. 2013, 18:58
Jsem malinko zklamaná, moc jsem se na ně těšila, udělalajsem přesně podle vás, i přesto , že na půl kg těstajsem zvyklá na půl kostky droždí, ale dala jsem 4dkg, jsou dobrý, až na tu chut kvasnic, která je tam dost cítit. Příště dám půlku droždí a uvidím.
ivanap
(upraveno)
19. 2. 2012, 19:42
Dneska jsem díky uplakanému počasí,měla čas na nové recepty,koláče jsou výtečné,z dávky jsem jich udělala 9kousků,středně velkých,žádní chudáčci Nápln jsem udělala z klasického pudinku,uvařeného do 300ml mléka,vaničkový tvaroh a nakonec vyšlehaná klasická šlehačka se ztužovačem,a je to vysoce žrací,takže za mně doporučuji
backa
(upraveno)
20. 2. 2012, 8:24
@ivanap
Děkuji Ivanko jsem ráda,že Vám chutnaly
kačena
(upraveno)
22. 7. 2011, 18:29
Pomoooc Fakt tam dáváte tolik droždí??? První pokus mám za sebou, vypadají super, ale s těstem se vůbec nedalo dělat, neuvěřitelně se matalo a lepilo... dosypala jsem snad patnáct deka mouky, než z toho šlo jakž takž něco uplácat... a po upečení jsou dobrý, měkký, ale to droždí je z nich malinko cítit Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ještě nikdy jsem s kynutým problémy neměla... nenapadá vás něco?
Kamis1
(upraveno)
19. 7. 2011, 11:27
Jůůů,vypadají skvěle
backa
(upraveno)
19. 7. 2011, 13:59
@Kamis1
,Děkujiíí
bedla7
(upraveno)
18. 7. 2011, 10:02
V sobotu vyzkoušeno a musím říct moc dobré koláče. Jen jsem nestihla vyfotit došla baterie.Přinesla jsem ochutnat koleg.a také chutnalo chtějí recept takže s dovolením předávám dál.
backa
(upraveno)
18. 7. 2011, 15:14
@bedla7
Díky Hani za pěkný komentář a určitě předejte dál ,když se osvědčily
Kamila B.
(upraveno)
17. 7. 2011, 17:35
MŃAMÓZNÍ , s vaším dovolením pouštím recept mezi přátelé
backa
(upraveno)
17. 7. 2011, 17:46
@Kamila B.
Moc děkuji na to se Vůbec nemusíte dovolovat ,pokud chutná ,tak to je moc fajn
chalupnicka
(upraveno)
13. 7. 2011, 8:33
Na ty se srdce směje-mňam
backa
(upraveno)
13. 7. 2011, 10:25
@chalupnicka
Děkuji Ali
Mach
(upraveno)
12. 7. 2011, 19:31
Táni,dnes jsem koláče pekla ,jsou výborné .Zlatka
backa
(upraveno)
13. 7. 2011, 10:26
@Mach
Děkuji Zlatko jsem ráda,že Vám chutnaly
kopretina123
(upraveno)
5. 7. 2011, 13:39
Také tyto koláče dělám, jen do náplně nedávám tvaroh (v kupovaných není).Tuto variantu vyzkouším, mohlo by to být dobré. Ale co dělá tento koláč ještě lahodnější, je skořice v drobence. Na těch kupovaných to tak je a nemá to chybu. No úplně jsem na ně dostala chuť.
backa
(upraveno)
6. 7. 2011, 20:50
@kopretina123
Zkusím příště variantu drobenku se skořicí ,určitě to bude dobré .Skořici u nás máme všichni rádi.
fojaa
(upraveno)
5. 7. 2011, 13:20
tééééda,dala bych si musím vyzkoušet
backa
(upraveno)
5. 7. 2011, 19:51
@fojaa
Díky Jani
Katka1
(upraveno)
3. 7. 2011, 20:10
Dobrý večer Tani, koláče jsou naprosto úžasné .Takovou lahodu jsem už dlouho neupekla . V pátek dopoledne jsem je dodělala a večer jsme už jen sladce vzpomínali . Moc děkuji za recept. Katka
backa
(upraveno)
4. 7. 2011, 17:08
@Katka1
Děkuji Katko tak jste mi udělala velkou radost,že jste tak spokojená
dolik76
(upraveno)
3. 7. 2011, 19:50
Tak jsem deska vyzkoušela, chuťově upečené jsou dobré, vykynuly mi teda až až Ale náplň mi vyšla něco přes polovinu a je taková řídká, u jídla nám vytíká
backa
(upraveno)
4. 7. 2011, 17:10
@dolik76
Blani,já jsem je měla v lednic pod igelitem,aby nápň zatuhla a druhý den byly ještě lepší ,vyzkoušejte tedy tvaroh z kostky a ne z kelímku.
dolik76
(upraveno)
4. 7. 2011, 22:04
@backa
to mě taky napadlo, příště zkusím, chuťově byly vynikající
liba1963
(upraveno)
28. 6. 2011, 10:10
ÁÁÁÁch Táni,ty vypadají táááák úžasně!!!!!! Musím vyzkoušet!!! Té zakysané smetany bude zrčitě klasický 200,nebo 250 mll kelímek,že ?
backa
(upraveno)
28. 6. 2011, 10:45
@liba1963
Díky Libuško myslím,že měl 250g,jsem hrozná už mám asi sklerózu,jsem vzala kelímek a šla a vůbec jsem se nedívala na gramáž..
liba1963
(upraveno)
28. 6. 2011, 10:54
@backa
Já si to Táni myslela,ale pro jistotu jsem se zeptala.
Jia
(upraveno)
27. 6. 2011, 17:02
Táničko, prosím jak velký kelímek té zakysanky ? Mají asi 4 různé velikosti Děkuji
peke
(upraveno)
27. 6. 2011, 16:10
Taky peču Pražský koláč, ale místo zakysanky dávám majonézu. A náplň dělám jen s pudingem a se šlehačkou....Ale s tvarohem to může být taky zajímavé
Zrušený účet
(upraveno)
26. 6. 2011, 20:01
Díky, ukládám Manžel se moc těší, až je vyzkouším. Prý je zvědavý, jestli chutnají jako ty kupované
backa
(upraveno)
26. 6. 2011, 20:07
@
Děkuji i já za komentář Tak já jsem taky zvědavá co na ně řekne U nás bývá v těch kupovaných ta náplň tužší ,než je v těchto.