Višňové řezy
Potřebné ingredience
TĚSTO: 200 g cukru krystal 1 dcl oleje 1 dcl vody 1 balení kypřícího prášku do pečiva 4 vejce 200 g polohrubé mouky NÁPLŇ: 3 balení vanilkového pudingu 1 litr vypeckovaných višní nebo třešní 2 vanilkové cukry NA OZDOBU:2 dcl smetany ke šlehání 1 balení ztužovače šlehačky kokos na posypání
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukre. Poté přidedáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme a těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme v troubě. Nechte vychladnout.
2.
Připravíme si náplň. Vypeckované višně/třešně rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky, které přidáme do rozmixované hmoty, osladíme vanilkovým cukrem a vaříme do ztuhnutí.
3.
Polovychladnutou náplň rozetřete na vychladlé těsto. Nakonec potřebeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a posypeme kokosem.
Vyšleháme vejce s cukrem Poté přidáme ostatní přísady a těsto vlijeme na vymazaný plech, upečeme.
Vypeckované višně rozmixujeme ručním šlehačem.
Vanilkové pudinky umíchané ve trošce vody přidáme k umixovaným višním a uvaříme do zhoustnutí.
na upečené těsto vlijeme vychladlou višňovou hmotu,
Jako poslední vrstvu dáme šlehačku vyšlehanou se ztužovačem, kterou posypeme kokosem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé