(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
POTAHOVKA VARNA
Potřebné ingredience
· 150 ml vody · 70 g másla · 150 g hladké mouky · 500-700 g cukru moučky · aroma · /lze i trochu sušeného mléka/
Postup přípravy
Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit, na povrchu celkem rychle zasychá,dobře se na ni dělá patchwork až na dortu.
Pokud se zdá být drobivá, přidávám trochu pšeničného sirupu jako pojidlo.
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit, na povrchu celkem rychle zasychá,dobře se na ni dělá patchwork až na dortu.
Pokud se zdá být drobivá, přidávám trochu pšeničného sirupu jako pojidlo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé