(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Koložvárské zelí
![Koložvárské zelí](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110624/15/j111312.jpg)
Potřebné ingredience
kysané zelí (koupené či domácí), mleté maso, cibule, rýže, smetana (na šlehání nebo na vaření či zakysaná-co kdo rád), ostřejší klobásu (třeba paprikovou), koření
Postup přípravy
Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle chuti (sůl,pepř,koření na ml.maso...ml.sl.papriku....) podlýt trošičkou vody a lehce podusit...do zapékací mísy dát vrstvu zelí,na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí...zalít to smetanou a lehce přimáčknout...dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté,aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.....čas podle toho,jak ti peče trouba....docela dost syté...nebylo to nejhorší.
Recept je od kamarádky ze Slovenska
Recept je od kamarádky ze Slovenska
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PetraRol
(upraveno)
13. 4. 2016, 21:41
To jsem snad ještě nikdy nejedla. Vyzkouším o víkendu.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170609/21/b59882-1497037582.jpg)
jaspis01
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:32
Dnes jsme si Váš recept udělali k večeři a obrovská bašta, děkujeme za tip
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090621/15/b83967-1245589832.jpg)
šamotka
(upraveno)
8. 11. 2012, 0:01
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120809/21/b76219-1344541110.jpg)
zumpulina
(upraveno)
14. 1. 2012, 10:26
do originálu mě babička ze slovenska naučila dávat ne mleté maso,ale klasciky plátky plecka nebo jiného vepřového a jinak skoro stejné,jen začít zelím,na to maso,cibuli,kolbásu,uzené,na to jen lehká vrstva rýže,zakápnout smetanou a pokračovat stejně k tomu pepř a cibule,resp.paprika na slovensku k tomuto jedli ještě chléb,proto rýže jen opravdu málo
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)