(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Cukroví 2007 - linecké kytičky a brabantské dortíčky
Potřebné ingredience
viz. postup přípravy
Postup přípravy
Linecké kytičky
250 g hladké mouky
130 g moučkového cukru + trochu vanilkového
z 1/8 citronu - nastrouhaná kůra
na špičku kulatého nože prášku do pečiva
130 g másla nebo Hery
1 celé vejce
Uhněteme v hladké těsto. Uchováme v lednici do druhého dne. Vyválíme a vykrájíme tvary. Těsto je krásně vláčné a dobře se s ním pracuje. Netrhá se. Pečeme na pečícím papíru na 170°C dokud lehce nezrůžoví. Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou. Pocukrujeme.
Brabantské dortíčky
240 g hladké mouky
240 g Hery
100 g cukru
140 g mletých ořechů
1 vejce
Spojíme v těsto. Vyválíme v plát a vykrajujeme malá kolečka. Po upečení slepujeme Nuttelou, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme buď cukrovým sypáním, půlkami loupaných mandlí nebo mletými oříšky.
250 g hladké mouky
130 g moučkového cukru + trochu vanilkového
z 1/8 citronu - nastrouhaná kůra
na špičku kulatého nože prášku do pečiva
130 g másla nebo Hery
1 celé vejce
Uhněteme v hladké těsto. Uchováme v lednici do druhého dne. Vyválíme a vykrájíme tvary. Těsto je krásně vláčné a dobře se s ním pracuje. Netrhá se. Pečeme na pečícím papíru na 170°C dokud lehce nezrůžoví. Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou. Pocukrujeme.
Brabantské dortíčky
240 g hladké mouky
240 g Hery
100 g cukru
140 g mletých ořechů
1 vejce
Spojíme v těsto. Vyválíme v plát a vykrajujeme malá kolečka. Po upečení slepujeme Nuttelou, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme buď cukrovým sypáním, půlkami loupaných mandlí nebo mletými oříšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé