(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Jahodový tvarohový dort (nepečený)
Potřebné ingredience
3 vejce, 15 dkg cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 5 dkg másla, 50 dkg měkkého plnotučného tvarohu (já dávám jenom polotučný) /ten v alu folii, 1/4 litru mléka (raději trošku méně), 5 dkg cukru (rozpustit v mléce), 1 celá želatina Dr. Oetker (pro jistotu přidávám ještě 2 čajové lžičky želatiny z dalšího sáčku), jahody, dětské piškoty
Postup přípravy
Než začneme šlehat, můžeme si připravit zvlášť necelý 1/4 litru mléka a rozmíchat s 5 dkg cukru. Potom utřeme 3 žloutky, 15 dkg cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 5 dkg másla do hladka, postupně přidáme tvarohy a mléko s cukrem.
Mezitím opatrně rozpustíme sáček želatiny s troškou studené vody v hrníčku (nahříváme pomalu ve vodní lázni do rozpuštění).
Ušleháme sníh ze 3 bílků a opatrně vmícháme do směsi s tvarohem, teprve poté přidáme rozpuštěnou a částečně vychladlou želatinu. Promícháme a směs lijeme do formy na připravené piškoty pokladené jahodami, můžeme dát vrstvu krému a potom opět jahody a zalít zbytkem krému.
Potom necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. Lze podávat se šlehačkou.
Vypadá to složitě, ale příprava je celkem jednoduchá a moučník je příjemně osvěžující.
Mezitím opatrně rozpustíme sáček želatiny s troškou studené vody v hrníčku (nahříváme pomalu ve vodní lázni do rozpuštění).
Ušleháme sníh ze 3 bílků a opatrně vmícháme do směsi s tvarohem, teprve poté přidáme rozpuštěnou a částečně vychladlou želatinu. Promícháme a směs lijeme do formy na připravené piškoty pokladené jahodami, můžeme dát vrstvu krému a potom opět jahody a zalít zbytkem krému.
Potom necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. Lze podávat se šlehačkou.
Vypadá to složitě, ale příprava je celkem jednoduchá a moučník je příjemně osvěžující.
takto vypadá v míse
používám tuto želatinu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé