(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Řízky pro lenochy
Potřebné ingredience
1 balení kuřecích stehen / 500g /, strouhanka, koření, olej
Postup přípravy
Protože hrozně nerada obaluji v trojbalu a pak ani to smažení nemusím, tak dělám tento zlepšovák.
Troubu si zapnu na 200 - 250 stupňů, vezmu plech s vyšším krajem, vyložím ho pečícím papírem.
Maso osolím ani ho neklepu, obalím pouze ve strouhance, naskládám na plech, pocákám olejem aby i trochu stekl dolů, dám přes to alobal.
Vložím do vyhřáté trouby tak na 20 minut, potom sundám alobal, otočím maso a znovu na 20 minut bez alobalu.
Rodinka je nadšená, že májí konečně častěji řízečky :-)
Určiě jde dělat i z jiného masa nebo z ryb.
Troubu si zapnu na 200 - 250 stupňů, vezmu plech s vyšším krajem, vyložím ho pečícím papírem.
Maso osolím ani ho neklepu, obalím pouze ve strouhance, naskládám na plech, pocákám olejem aby i trochu stekl dolů, dám přes to alobal.
Vložím do vyhřáté trouby tak na 20 minut, potom sundám alobal, otočím maso a znovu na 20 minut bez alobalu.
Rodinka je nadšená, že májí konečně častěji řízečky :-)
Určiě jde dělat i z jiného masa nebo z ryb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
22. 6. 2011, 11:44
Petro a nejsou moc vlhké pak? Tu druhou stranu už pak pečete bez toho alobalu, ju?
ceetyy
(upraveno)
22. 6. 2011, 12:01
@Vanusak
Druhou stranu bez alobalu
ceetyy
(upraveno)
22. 6. 2011, 12:00
@Vanusak
Jsou Ivi křupavé, kdyby byli vlhké, tak by se musela zvýšit teplota, nám to moc chutná.