(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Španělský ptáček trochu jinak -rýže
Potřebné ingredience
Vepřové plátky,sůl,pepř,hořčice.Na náplň co dá lednička :-))
Postup přípravy
Plátky si naklepeme osolíme opepříme a potřeme hořčicí.Na náplň jsem použila cibuli,párek,červenou papriku,okurku, nakládané kukuřičky a vajíčko.Lze použít cokoli co doma člověk má :-).
Zabalit vložit do hrnka potřít hořčicí podlít vodou přiklopit a strčit do trouby.
Na sporáku si osmahneme cibuli do tmava kvůli barvě omáčky (nespálit) zalijeme vodou osolíme opepříme přilijeme troch laku z okurek a povaříme.Až jsou ptáčky v troubě hotové šťávu nalejeme do omáčky kterou zahustíme moukou,dochutíme a povaříme(pokud se vám bude zdát mdlá barva omáčky můžete přidat sojovku komu nevadí).Přes síto přelijeme na upečené ptáčky.
Rýže:do hrnku: V hrnci si rozpálíme olej
Rýže dělám většinou dva hrnky-tudíž dva hrnky rýže a tři hrnky vody.
Rýži propláchneme a nasypeme na olej,osolíme trochu orestujeme,zalijeme vodou a
přiklopíme.Občas promíchat.Až se voda vyvaří strčíme hrnec do rozpálené trouby kterou
vypneme a necháme rýži dojít-zhruba tak patnáct minut.
Dobrou chuť............ :-)
Zabalit vložit do hrnka potřít hořčicí podlít vodou přiklopit a strčit do trouby.
Na sporáku si osmahneme cibuli do tmava kvůli barvě omáčky (nespálit) zalijeme vodou osolíme opepříme přilijeme troch laku z okurek a povaříme.Až jsou ptáčky v troubě hotové šťávu nalejeme do omáčky kterou zahustíme moukou,dochutíme a povaříme(pokud se vám bude zdát mdlá barva omáčky můžete přidat sojovku komu nevadí).Přes síto přelijeme na upečené ptáčky.
Rýže:do hrnku: V hrnci si rozpálíme olej
Rýže dělám většinou dva hrnky-tudíž dva hrnky rýže a tři hrnky vody.
Rýži propláchneme a nasypeme na olej,osolíme trochu orestujeme,zalijeme vodou a
přiklopíme.Občas promíchat.Až se voda vyvaří strčíme hrnec do rozpálené trouby kterou
vypneme a necháme rýži dojít-zhruba tak patnáct minut.
Dobrou chuť............ :-)
..
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janyse
(upraveno)
22. 6. 2011, 11:13
určitě vyzkouším