Prsa - a jejich obalování do potahovací hmoty
Potřebné ingredience
Potahovací hmota - 2 balíčky pěnových bombónků z Lídlu (sweet corner). Jsou tam 3 barvy, růžová, žlutá a zelená. Všechny jsem je smíchala, dala na vysypaný talíř cukrem vždy 1/3 bombónků a šoupla asi na půl minuty do mikrovlnky, aby se rozpustily. Pak jsem to z talířku vyklopila na vál, zasypala asi 3 lžícemi sušeného mléka a 3 lžícemi cukru a vytvarovala do tvárné hmoty. Přitom jsem pořád podsypávala cukrem, aby se hmota nelepila k podložce. Nakonec jsem hmotu obarvila oranžovou a růžovou potravinářskou barvou, aby vznikla podobná barva tělu. To se dělalo nejhůř. Když hmota moc ztvrdla, že už nešla dobře zpracovat, zase jsem jí dala na půl minuty do mikrovlnky, aby změkla a zpracovávala tak dlouho, až se mi barvy spojily.
Postup přípravy
...postup je tady http://ukocurka.blogspot.com/2008/03/jak-obalit-prsa-do-hmoty-z-pnovch.html
Vyválený obrovský plát... asi 90 x 60 cm.
Dortík připravený den předem a pořádně vychlazený...
Obrovský plát potahovací hmoty jsem přenesla na dort a začala jsem ho tvarovat. Z téhle hmoty to jde jako po másle, netrhá se. Akorát nám moc nechutná. Jsme zvyklí na mléčnou hmotu ze sušeného mléka, takže někteří členové rodiny byli těžce zklamaní po zakousnutí... :-) Ale zlá není, jen je to o něčem úplně jiném.
Tady už je dortík vytvarovaný. Mě se moc nelíbí, když je matný a jde na hmotě vidět cukr, proto ho uhladím mokrýma rukama, získá lesk s víc přilne k dortu.
:-)) Tohle je už z klasické mléčné hmoty (marcipán)
A dozdobit podle fantazie... Podprsenka z máslového vanilkového krému a ozdoby z maripánu.
Jiný pohled...
Detail růží...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé