(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Výborné čokoládové suflé

Potřebné ingredience
250g másla, 200g čokolády na vaření (mám odzkoušenou Figaro), 3 lžíce cukru krystal (nemusí být!),150g hladké mouky, 40g kakaa (hořkého), 5vajec, máslo na vymazání formiček, polohrubá mouka+hořké kakao na vysypání formiček (2:1)
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 200°C. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a na závěr postupně přidáváme hladkou mouku. Hmotu vlijeme do vymazaných a vysypaných formiček a dáme do trouby, kde pečeme 6 minut, aby náplň zůstala tekutá (6 minut jsem pekla v horkovzdušné troubě). Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a libovolnou omáčkou (my jsme si zamilovali malinovou).Dobrou chuť :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sojer
(upraveno)
4. 1. 2016, 16:45
Dobrý den, Ivano Chci se zeptat pro kolik osob je to výborné čokoládove sufle. Diky Markéta
nahlásit
malmar
(upraveno)
6. 6. 2015, 14:11




nahlásit

CIMCA
(upraveno)
7. 4. 2012, 17:01
Dobrý den Ivano, skutečně mňamka
)). Přiznám se, že jsem přidala špetku prášku do pečiva (bála jsem se, že to jinak nevyskočí!) Opravdu se to povede i bez něj? Už se těším až budou v létě jahody a dám si vanilkovou zmrzku a jahodu k tomu
Krsáné dny. Romana


nahlásit

Inkakos
(upraveno)
11. 4. 2012, 17:25
@CIMCA
Dobrý den Romano, nebojte se, sufflé krásně vyběhne, kypřící prášek bych raději nedávala, mohl by v závěru padat na jazyk

nahlásit

taba
(upraveno)
20. 6. 2011, 20:27
...můžu se zeptat, co je to ta "náplň, která má být tekutá? To je to těsto s moukou?
nahlásit
ukuk
(upraveno)
21. 6. 2011, 11:27
@taba
dobrý den ,Moniko,pekla jsem to taky a je to opravdu mňamka,jde o to,aby kraje byly pevné upečené a vnitřek byl ještě hodně vláčný,proto se peče tak 6minut,mě to trvalo 8minut v mé starší troubě.pekla jsem to v silikonové formě na mufiny,po vyklopeni je vnitřek takový vlhký-já ho měla polotekutý,to záleží na čase pečení,ale řiďte se okraji pečeného tvaru...aby ty držely tvar -to je kraje těsta upečené a pak je dílko dokonalé a to je právě ten vtip a dělá zákusek odlišným,pak dejte zmrzku a ozdobit a dokonalost je na světě.





nahlásit

taba
(upraveno)
21. 6. 2011, 11:42
@ukuk
..moc díky, já jsem měla jenom strach z té syrové mouky, která vlastně uprostřed není upečená.. Zkusím je, vypydají báječně, jen musím ještě koupi formičky Díky




nahlásit

Inkakos
(upraveno)
22. 6. 2011, 21:16
@taba
Omlouvám se, že reaguji tak pozdě.....Formičky použijte klidně na muffiny, nebo vymažte obyčejné hrnečky, v nich jsem to už pekla také, ale 7 minut, mají tlustší stěny, nežformičky na suflé
. Ať se povede!



nahlásit

taba
(upraveno)
22. 6. 2011, 21:20
@Inkakos
..a jóóó, to je dobrej nápad, použiju hrnečky! Moc díky!
A ještě se zeptám, jakse to lije plné, vyběhne to trochu, nebo ne?????

nahlásit

Inkakos
(upraveno)
28. 9. 2011, 18:26
@taba
Nevyběhne to vůbec, kolik těsta nalijete, tak vysoké to zůstane

nahlásit

Inkakos
(upraveno)
22. 6. 2011, 21:21
@taba
Není vůbec zač!!
Snad bude chutnat!


nahlásit