(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Tofu s omáčkou a rýží
Potřebné ingredience
1 tofu natural, kvalitní olivový olej, 2 cibule, 1 porek, 2 mrkve, rýže natural,
na omáčku: 200 ml vody, 2 lžíce Tamari omáčky, 2 lžíce rýžového sirupu, 2 lžíce maizeny, 2 lžíce jablečného octa
Postup přípravy
cibulku nakrájíma na měsíčky, dáme orestovat na oleji. Přidáme tofu nakrájené na nudličky, porek, jehož bílou část jsme nakrájeli na kolečka a zelenou na šikmé nudličky ( kolečka vkládáme těsně před koncem spolu s mrkví).
Zalijeme omáčkou a ještě vaříme cca 10 minut. Solíme do cibulového základu.
Zalijeme omáčkou a ještě vaříme cca 10 minut. Solíme do cibulového základu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
veronique1980
(upraveno)
30. 8. 2008, 12:46
Dobrý den, právě jsem dojedla zdravou mňamku, zkouším a začínám se stravovat podle své krevní skupiny a tento receptík je přesně to, co "áčko" může. Díky za tip, moc jsem si pochutnala
zelvicka1
(upraveno)
21. 2. 2008, 9:04
Soni, prosím vás, je rýžový sirup totéž co rýžový slad? Děkuji Lenka
sonka
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:34
@zelvicka1
Leni, to nevím . . . já kupuji jen sirupy
zelvicka1
(upraveno)
28. 2. 2008, 11:19
@sonka
aha, protože u nás ve zdravé výživě zase mají jen slad. Mrknu na web, děkuji Lenka
Makitka
(upraveno)
14. 12. 2007, 22:24
Dobrý večer Soni, no taky Vás mooooc chválím, recept vypadá hádherně, taky vyzkouším , já se totiž i tak stravuji jen rostlinná strava a zřejmě bych do Vaší restaurace chodila často, taky mi u nás taková zdravá restaurace moc chybí. Tak jen tak dál s takovýma dobrotkama Maki...
sonka
(upraveno)
14. 12. 2007, 22:54
@Makitka
Dobrý večer Maki, to jsem ráda, že nás co nejíme zvířátka přibývá. Škoda, že to maso v super- hyper marketech a u řezníka nemá ty vyděšené oči kraviček, telátek, prasátek . . . jako při jejich porážce. Lidé by konečně začali přemýšlet o tom co jedí. NAvíc tělo se musí s tou špatnou energiií z masa také vypořádat a pak je člověk z takové stravy více unavený . Mějte se hezky.
cucoriedka
(upraveno)
14. 12. 2007, 21:48
Sono, vy byste si mohla otevrit supr restauraci a ja bych tam rada chodila mnam mnam Hned bych tento recept vyzkousela, ale nemam doma tamari a ryzovy sirup-nevim jak bych je jeste jinak vyuzila Ale kdyz je nekde potkam , koupim a vyzkousim
sonka
(upraveno)
14. 12. 2007, 22:03
@cucoriedka
Paní Míšo, já bych si klidně takovou restauraci otevřela, ale myslim, že bych se tady na maloměstě neuživila. Tamari si určitě kupte, prodává se i malé balení, chutná skoro úplně stejně jako sojová omáčka, akorát s tím rozdílem, že je moc zdravá. Já Tamari dávám do všeho co má nevýraznou chuť. Tamari je dobré dávat až nakonec, jelikož obsahuje tělu prospěšné látky, které vznikají právě při výrobě omáčky a dlouhým vařením se ničí. Místo rýžového sirupu můžete dát obyč. cukr. Výhoda rýžového sirupu je ta, že to jsou tzv. pomalé cukry a ty se vstřebávájí do krve pomalu. Nezatěžují slinivku ani jiné orgány ( narozdíl od sacharozy). Hezký večer.