(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
++ZAPEČENÁ RYBA (PANGASIUS) s BRAMBORY,RAJČATY A ŠUNKOU-PRO DĚTI IDEÁLNÍ POCHOUTKA ++
Potřebné ingredience
Na 2 pekáče : 1kg ryby(Pangasius bez kostí-pro děti) brambory sirové oškrábané(dle velikosti pekáče) 2 cibule trochu oleje do pekáče, 500g šunky vařené ,rajčata (pokrájená na kolečka do pekáče) sůl trochu koření na ryby ,sýr ( strouhaný na velké slzy) ,200g 31% smetany nebo můžete i méně tučnou(1/2 zalít 1 pekáč)
Postup přípravy
rybu důkladně omyjeme a osušíme v čisté utěrce přebytečnou vodu...mezitím si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a dáme do pekáče spolu s trochou oleje jen malounko, aby to nebylo moc mastné!.Pak si oškrábeme brambory a to tolik, aby zakryli dno pekáče..pokavaď máte jedlíky můžete i více.:-)) osolíme,nakrájíme na kostičky půlku šunky poklademe rajčaty nakrájené na kolečka a nakonec položíme okapanou a usušenou rybu,osolíme malounko a posypeme kořením na ryby.Nakonec zasypeme nastrouhaným na velké slzy sýr a zalijeme polovinou smetany.
Takto vše uděláme i do druhého pekáče. Přeji Vám i vašim dětem dobrou chuť !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takto vše uděláme i do druhého pekáče. Přeji Vám i vašim dětem dobrou chuť !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JuJee
(upraveno)
6. 3. 2012, 23:18
Je to opravdu vynikající. Jenom škoda, že jsem toho neudělala víc.
Lussy1512
(upraveno)
13. 4. 2012, 11:58
@JuJee
JJ U NÁS JE TO HNED PRYČ
Lupami
(upraveno)
12. 1. 2012, 17:56
dneska bylo k obědu a jedním slovem VYNIKAJÍCÍ určitě recept bude dělat častěji
Lussy1512
(upraveno)
13. 4. 2012, 11:59
@Lupami
JSEM RÁDA,ŽE VÁM CHUTNALO
zilka2
(upraveno)
5. 8. 2011, 22:45
Výborný recept Lucie, děkuji moc za inspiraci. Vše nám mooooc chutnal. Hezký zbytek léta
Lussy1512
(upraveno)
7. 9. 2011, 17:41
@zilka2
Jsem ráda že vám chutnalo...je to opravdu rychle
Miki78
(upraveno)
1. 8. 2011, 13:36
Zrušený účet
(upraveno)
23. 6. 2011, 11:00
Prosím -na kolik stupňů a jak dlouho se to peče?
Lussy1512
(upraveno)
5. 7. 2011, 12:04
@
Dobrý den Danuš omlouvám se se spožděním..zdržela mi operace dnes mi pustili ...no záleží jestli brambory nakrájíte na kolečka nebo na kostky..my krájeli na kostky a tak hodinku a něco v horkovzdušné troubě na 160-170 stupňů až vám změknou brambory
ŠÁRUŠ
(upraveno)
21. 6. 2011, 18:11
Vynikající dělala jsem z kila ryby a dvou kil brambor a během půl hodiny mám prázdný plech
Lussy1512
(upraveno)
5. 7. 2011, 12:05
@ŠÁRUŠ
Zdravím Šári nooo to je rychlost ...u nás jsou taky hned pekáče pryč a hlavně je to syté