(recept
si oblíbilo 87 návštěvníků)
CIBULOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
Nápln: 6 větších cibulí,3 polévkové lžíce oleje, 1 1/2 čajové lžičky kmínu, 3 polévkové lžíce nasekaných bylinek ( dávám jen třeba kudrnatou petržel), sůl, pepř, 1/4 čajové lžičky kari, 1/4 čajové lžičky papriky. Těsto: 1/8 l vody, 250g hladké mouky,špetka soli,4 polévkové lžíce oleje, 1 žloutek.
Postup přípravy
Postup: Oloupáme cibuli a nakrájíme na širší kolečka,na rozehřátém oleji podusíme asi 5 minut cibuli,bylinky a koření. Těsto: Vodu,mouku,sůl a 2 polévkové lžíce oleje hněteme do hladkého a lesklého těsta. Necháme pod utěrkou odpočívat 30 minut. Pak vyválíme na 40x25cm. Utěrku posypeme moukou a položíme na ni vyválené těsto,které ručně vytáhneme na dvojnásobnou velikost. Cibulovou hmotu rozložíme na plochu a pomocí utěrky z užší strany zarolujeme. Závin položíme na plech. Potřeme ho žloutkem rozkvedlaným ve zbylém oleji. Při 225 stupních asi 40 minut. Je to minimálně kalorické a moc dobré. Z bylinkama opravdu opatrně,protože cibule má svou výbornou chut a koření i bylinky by to mohli zkazit. Těsto se musí opravdu do tenka vytahat,jinak bude tvrdé. Chce to cvik,já ho dělám léta,tak už to mám vychytané ale taky se stane,že se mi nepovede. Přeji všem dobrou chut! Opravdu je to vynikající!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
M.A.R.C.Y.
(upraveno)
23. 9. 2014, 19:13
Liduško mňamuška!!!!!!
lidunkavr
(upraveno)
12. 10. 2014, 15:32
@M.A.R.C.Y.
Marci,pak mi to nedalo ,dělala jsi mi chutě,tak jsem ho pak dělala taky když on je tááák dobrý
čučinek
(upraveno)
5. 12. 2013, 22:35
tak jsem nejdřív vyzkoušela závin a šlehačkové hvězdičky udělám v neděli na večerní posezení závin byl opravdu moc dobrý a určitě jsem ho nedělala naposled pak dám vědět jak dopadli hvězdičky mějte se a hezký advent Andrea
lidunkavr
(upraveno)
8. 1. 2014, 9:48
@čučinek
Závin je náš velice oblíbený,lepší je až na druhý den,ale většinou u nás nevydrží a hned je po něm a hvězdičky jsou taky moc dobré,to opravdu zkuste krásný nový rok
ajkammm
(upraveno)
11. 3. 2012, 9:36
vyzkouším
lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:18
@ajkammm
Stojí to za to,je to mnamina
Iveta21
(upraveno)
11. 3. 2012, 9:31
chutově výborný, pracný se mi nezdá, možná jsem vyválela až moc natenko, měli jsme 4 záviny. Akorát se mě to lepilo na uěrku, možná by to chtělo plnit vychladlou směsí, příště udělám těsto na formu od koláče, naplním směsí a nahoru zase těsto, nebo budu vyvalovat na pečícím papíru, jak jsem zvyklá.. Je to vážně vynikající, dala jsem domácí usušenou celerovou nať.
lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:17
@Iveta21
Ivetko,já ho dělám moc ráda,pro jiné je pracný,nechtějí to dělat. Jinak směs dávám vychladlou,možná trošku vlažnou. Ale je to mnamka.
vevercak78
(upraveno)
19. 10. 2011, 15:34
to vypadá zajímavě určitě vyzkouším
lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 20:24
@vevercak78
Verunko,je moc dobrý,sice pracný ale stojí to za to
kpavlinka
(upraveno)
6. 10. 2011, 12:40
Dneska se na něj chystám
lidunkavr
(upraveno)
8. 10. 2011, 7:50
@kpavlinka
Pavli,jak to dopadlo? Těsto se musí dobře vytahat,jinak je pak tvrdé,když se to ale stane,stačí to nechat odležet jeden den a to změkne a je to vynikající. Ony ty tažené záviny jsou dost těžké ale nedají se chutově srovnat s listovým těstem,to už není ono. A taky opatrnko s kořením,protože by ta cibule ,její chut už nevynikla. Já si ho asi dnes udělám,dostala jsem chut. Přeji krásný víkend! U nás leje,je zima a fouká vítr,no je fakt hnusně,nikam nejdu ,budu zalezená doma a budu žehlit a tvořit. Na oběd udělám sekanou a bram.kaši. Tak pá! Lidka
kpavlinka
(upraveno)
9. 10. 2011, 12:17
@lidunkavr
Lidko,akorát vám jdu psát,štrůdl jsem dělala ve čtvrtek večer,byl tenounkej,fakt jsem si dala záležet a přesně,dělala jsem ho na pátek,kdy měl náš Tomík narozky a byl součást oslavy. Sklidil mega úspěch,fakt výborná záležitost,dala jsem jen petrželku,jak jste psala,výrazný bylo kari a ta cibule,ale jsem se zamilovala a budu dělat častějc Děkuju,za to,že jste sem recept vložila,protože je vynikající a další "kousek"do domácích oblíbených receptů Hezkou neděličku
lidunkavr
(upraveno)
13. 10. 2011, 8:14
@kpavlinka
Jéé,Pavli,to jsem moc ráda! Ono to chce cvik. S tím kari opatrně,pak nejde,tak cítit ta užasná chut nasládlé cibule,což je škoda. Jinak já bych ho snědla i sama,jak ho miluju .Jsem moc ráda,že jsem ho nevložila zbytečně,pro mně je to nejlepší receptík,který se všude nevidí. Krásný den! Lidka
marcipp
(upraveno)
28. 10. 2011, 20:30
@lidunkavr
Holky a dá se to dát i do listového těsta?
lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 22:00
@marcipp
asi se dá použit ale nebude to už ono,to tažené těsto má jinou chut než listové