CHEESECAKE
Potřebné ingredience
* 200 g sušenek (máslových, digestivních, oblíbených), nalámaných na kousky - já jsem dala máslové Club * 100 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku (já jsem dala máslo) * 500 g jemného tvarohu nebo ricotty (dala jsem tvaroh) * kůra nastrouhaná ze 2 velkých citronů a 3 lžíce šťávy * 50 g krupicového cukru (můžete použít i hroznový) * 3 žloutky z velkých vajec * 2 lžíce jemné krupičky * 200 g jahod * 3 lžíce jahodové zavařeniny
Postup přípravy
2. Nádobu robota vytřete, dejte do ní tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošlehávejte, až se vše dobře smísí.
3. Hmotu vlijte do formy a pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte cheesecake hodinu chladnout v troubě.
4. Zatímco dezert chladne, očistěte jahody a ty větší nakrájejte na čtvrtiny nebo osminky. Zavařeninu zahřejte se třemi lžícemi vody, přes sítko ji protřete do misky a smočte v ní jahody.
Sušenkové hrátky Základ ze sušenek tak trochu připomíná dětské hry s plastelínou: použitím různých druhů dosáhnete různé chuti a barvy ‚těsta‘. Pokud nemáte robot, vložte sušenky do sáčku a rozdrťte válečkem na nudle nebo paličkou na maso.
5. Dezert uvolněte nožem od stěn, sejměte formu, přesuňte na servírovací talíř a podávejte ozdobený jahodami.
Za recept děkuji Apetit :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé