(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
KVAŠÁKY
Potřebné ingredience
sklenici 3l, nebo nějaký kameninový hrnec, asi 2-2,5 kg okurek, přerostků 2 l.vody, 10 dkg soli,3 listy křenu, 5-8 vinných listů, asi 10 listů višně, nebo 15 listů třešně, 4 celé stonky kopru, 8 kuliček celého černého pepře, 1/2 lžičky hořčičného semínka.
Postup přípravy
do připraveného hrnce, nebo sklenice-já používám velkou sklenici asi 3l od okurek vložit listy křenu, vinný list, kopr, listy višně , propíchat několikrát podélně okurky, převařit vodu s pepřem, solí, hořč. semínkem a ještě teplé, ne však vařící, odhadem 60 st. nalít do kameňáku a vložit okurky, já vždy nahoru vložím kámen v igelitovém sáčku na zatěžkání a zavřu víčkem. asi za 3-5 dní na slunci jsou jedlé a výborné.Recept je od mého taťky.
již nakvašené k jídlu.....
xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MilBo
(upraveno)
15. 8. 2012, 11:43
Dobrý den, zkusila jsem Váš recept, za jak dlouho jsou prosím okurky jedlé? Jedny mám už naložené týden, kvasí, jsou zakalené, někde jsem četla, že se "vyčistí" - je to tak, nebo konzumujete tak, jak jsou? Děkuji...
nahlásit
Bubalka
(upraveno)
19. 8. 2012, 21:03
@MilBo
Paní Mileno, ono to tak má být, nahoře je takový bílý škraloup. Pokud jsou týden na skoro slunci, tak bych je vyzkoušela....
nahlásit
1371963
(upraveno)
27. 7. 2012, 21:38
nahlásit
Bubalka
(upraveno)
11. 8. 2011, 23:39
jo, jo tento recept také mám a děláme, jsou to ty nej kvašáky.....
nahlásit