(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
PIŠKOTOVÝ NEPEČENÝ DORT S ČERSTVÝMI JAHODAMI
Potřebné ingredience
Čerstvé jahody, 1x smetana ke šlehání nejméně 30%, 2x zakysaná smetana, 1x vanilkový cukr, mletá skořice, kvalitní Holandské kakao, čokoládové hobliny.
Postup přípravy
Vlastnoručně nasbírané jahůdky v dortíku:-) Kdyby jste si ho chtěli taky udělat, tady je recept: ušlehhejte smetanu ke šlehání, čím tučnější, tím lepší. Přidejte 2 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a mletou skořici, tak dvě lžičky. Na dno dortové formy poklaďte piškoty, pak nalijte polovinu směsi a poklaďte vrstvu jahod nakrájených na plátky. Na ně další vrstvu piškotů. Do zbytku směsi přidejte od oka hodně kakaa, nejlíp kvalitní holandské, zamixujte a nalijte na dort. Pak ozdobte další vrstvou čerstvých jahod a nahoru ještě můžete posypat čokoládovýma hoblinama. Před baštěním by měl dort nejméně 2 hodiny odpočívat v chladničce. Je to hooodně jednoduchý recept:-) Dobrou chuť
Hotový dortík před chlazením
Můj malý pomocník
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé