Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Domácí šunka

0.0
Domácí šunka

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 2g soli, čajová lžíčka medu, 1dcl vody

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostičky, osolit, prohňácat, přidat med. Promíchat a dát do lednice na 2 dny proležet, průběžně promíchávat.
Pak dát do nějaké nádoby, zatížit a vařit 1 hodinu na 80 stupňů (dát do vody ohřáté na 80 stupňů), vařit podle váhy masa, co kilo masa to 1 hodina, snad mi rozumíte :)
včera to bylo v pořadu jste to co jíte - tak Vám přeji dobrou chut :))))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vintrovka 1. 11. 2013, 23:30
Dobrý večer, šunku právě vařím(poprvé), po vysílání jste to co jíte, jsem si ihned koupila šunkovar v Drogerii Eva za pouhých 279,- bez teploměru(malý kulatý kastrůlek...) s teploměrem mají za 399,-, bohužel byl vyprodán, tak jsem vzala tento bez teploměru... Vařím šunku při teplotě 75-80stupnů. Po 75min jsem ji vyndala, chutově moc dobrá, nedrolila se, ještě jsem ji tam na 20min dala vařit... Kýtu(1kg) jsem nakrájela na kostky, dala 1lžičku kuchynské sole, trochu pepře a lžičku medu, jak to bylo v pořadu jste to co jíte. Asi mám napoprvé štěstí, třeba příště už tak dobrá nebude, je super, myslím, že do neděle nezbude :)
MILUJUBUBLINKY 11. 12. 2011, 17:32
tak jsem neodolala a receptík taky vyzkoušela..Dělala jsem z plecka..výsledek napohled hroznej,ale chuťově výborný.Budu dělat častěji.Díky za inspiraci (clamp)
ondruska 6. 10. 2011, 22:13
jenom hlásím, že šunka uvařená, v obyčejném šunkovaru, jenom jsem opravdu použila rychlosůl, maso drží krásně v sobě a šunka krásně voní a i chutná, za mě dobrý (Y)
radys22 28. 7. 2011, 22:38
Mě z toho vyšlo všechno možné, jen ne šunka, a to jsem to dělala ve vypůjčeném šunkovaru, asi je fakt potřeba přidat rychlosůl, ale to to nemusim doma mastit 3 dny a za pár korun si ji koupim :o(
tomousek 22. 7. 2011, 13:59
:-DMáte pravdu,tento recept je na vařený maso vhodné tak pro pejska. :-)Je to trochu složitější ta výroba...ale já mám raději prohnanou udírnou.
castilla 21. 7. 2011, 14:32
Mě s tím v jste to co jíte pěkně naštvali, 2% soli, jaksi zapoměli říct, že to byla rychlosůl. Dělala jsem doma, přesně podle jejich receptu, máme i šunkovar. Vyšlo z toho vařené maso, když jsem to konzultovala s místním řezníkem, řekl mě, že bez rychlosoli to jako šunka nikdy vypadat nebude. :-S :-S :-S
ewicka27 22. 7. 2011, 15:44
@castilla hm škodaže jsem sem nenakoukla včera a já si říkám kde se mi dnes stala chyba 8o| +o( no spracuji to jinak teda 8-| +o(
Marci75 22. 6. 2011, 16:37
Díky za recept. Mě zaujal (L) Šunkovač se dá koupit i okolo 600 Kč, pravda obyčejnější, ale určitě postačí. (Y)
JitkaKr 22. 6. 2011, 15:21
*-) Snad 2% soli - tudíž 20 g soli a ne 2 g soli
ja.limetka 21. 6. 2011, 7:17
Rychle opsaný a hlavně odfláknutý recept. Dva gramy soli??? Dát do nějaké nádoby??? Myslím, že do šunkovače!!!! Hlavně že se o mě píše. CO??? Je dobré si to vždy po sobě přečíst a odstranit chyby a pak odeslat. :-@
Natálka Vaneska 21. 6. 2011, 22:03
@ja.limetka Nikdo nejní dokonalý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a o zviditelnění mi nešlo.Kdybych se chtěla zviditelnit tak udělám něco jiného!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! omluvu jsem napsala !!!!!!!!!!!!!!!! (child1) :-S
Evelyn123 21. 6. 2011, 8:37
@ja.limetka Marcela se níže omluvila, každý to "pobral" a jen vy se zbytečně rozčilujete :-$ a proč ta věta: "Hlavně že se o mě píše. CO???" (N)
lalela 21. 6. 2011, 8:21
@ja.limetka proč se rozčilujete? já ten recept chápu a spoustu ostatních taky,. A navíc jsem ráda, že ho sem paní dala (pl) a z "nějaké nádoby" mě teda hlava nebolí |:o)
JituleU 20. 6. 2011, 22:14
zdravím, mám uvařeno, formu mám od rodičů-dělali kdysi králičí šunku .. mám dotaz - netušíte jak dlouho to vydrží, příp.jestli se to dá nějak uchovat? díky
marmat112 19. 6. 2011, 20:02
Mám uvařeno (Y).Je to (zajic), ale budu koukat po formě na šunku, krapátko se to rozpadá. A ještě je potřeba tam dát nějaké barvivo. V origoš receptu píší višňovou šťávu. :-)
mil4a 19. 6. 2011, 20:32
@marmat112 Můj strýc používal na vaření šunky láhev od octu.Ne tu plastou křehkou,ale takovou měkkou.Přes hrdlo to napěchoval vařečkou a po uvaření se láhev rozřízla.
Jahudka079 17. 6. 2011, 18:23
Dobrý den Marcelo,ještě si opravte 2g soli na 20 g soli (F)
Natálka Vaneska 17. 6. 2011, 19:16
@Jahudka079 všem se moc omlouvám za mylný recept
Jahudka079 18. 6. 2011, 8:12
@Natálka Vaneska Marcelo,se neomlouvejte (F)někdy se to stane (kocka)
Natálka Vaneska 17. 6. 2011, 19:08
@Jahudka079 :-(
mišus 21. 6. 2011, 9:45
@Natálka Vaneska :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Marťánek 17. 6. 2011, 14:10
Marcelko, je tam ještě 1 dcl vody společně přidat s tím medem. Určitě vyzkouším :-)
Natálka Vaneska 17. 6. 2011, 14:19
@Marťánek děkuji a přeji dobrou chuť (Y)
Natálka Vaneska 17. 6. 2011, 14:03
@lidkas děkuji moc:D
lidkas 17. 6. 2011, 14:09
@Natálka Vaneska není zač :-D
zdravuska1 17. 6. 2011, 13:46
já chci fotku a vzorek :-D :-D stačí Marcel tak 15dkg ,-) ,-)
Natálka Vaneska 17. 6. 2011, 13:26
na facebooku jsem to nepostřehla,když to najdete tak to prosím pošlete a já to dám do receptu ať ne to celkový jinak díky za info :)
mišus (upraveno) 20. 6. 2011, 13:24
Také mě to nadchlo. Určitě zkusím. Jenom poznámka: oni tam ještě přidávali vodu! (L) (L) (L) (L) (L) (L) Koukala jsem se na formy a musela jsem se smát. 2.300,- Kč - 4.300,- kč za formu. To teda nedám.
Elinqa 21. 6. 2011, 22:13
@mišus tohle jsou profi :-)
SZuzana 21. 6. 2011, 9:53
@mišus včera jsem tu někde našla odkaz na nádobu na šunku z Orionu,stála 300,- ale osobní zkušenost nemám :-$
Elinqa 21. 6. 2011, 8:25
mišus 21. 6. 2011, 9:43
@Elinqa Jste lepší než já. ,-) Děkuji!
Elinqa 21. 6. 2011, 22:12
@mišus mám ten odkaz uložený, chystáme se koupit :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie