(recept
si oblíbilo 141 návštěvníků)
Moje nej nej mléčná čokoláda:-)))

Potřebné ingredience
400 gr. ztuženého tuku (Omega, Lukana, Ceressoft...), 200 gramů cukru moučka, 200 gramů polotučného sušeného mléka, 80 gramů kakaa...
Postup přípravy
Nad parou rozpustíme všechen tuk, přidáme ostatní suroviny (cukr a suš. mléko prosejeme,ať tam nejsou hrudky,které by nemusely jít rozmíchat) a řádně promícháme...Ještě teplé lejeme do formiček, dáme ztuhnout na balkon a poté vyklopíme...
K tomu kakau - já dnes dala 80 gramů z celého sáčku, kde bylo napsáno,že obsahuje 100 gramů,byl to však celý sáček, tak nevím jestli mi špatně funguje váha anebo to tak dobře váží ve výrobnách:-). Klidně dejte 70 a můžete pak 10 gr. přidat...
Já moc nemusím hořkou čokoládu (s výjimkou polev) jen tak na kousání,ale na tuhle se těším každý rok. Můžu napéct spoustu nového a dobrého cukroví, ale tohle je fakt můj favorit. Už jako dítě to bylo moje nejoblíbenější cukroví,tak věřím,že bude chutnat i vašim dětem...To sušené mléko je tam cítit a proto mi fakt moc chutná,tak snad bude chutnat i vám:-)))
K tomu kakau - já dnes dala 80 gramů z celého sáčku, kde bylo napsáno,že obsahuje 100 gramů,byl to však celý sáček, tak nevím jestli mi špatně funguje váha anebo to tak dobře váží ve výrobnách:-). Klidně dejte 70 a můžete pak 10 gr. přidat...
Já moc nemusím hořkou čokoládu (s výjimkou polev) jen tak na kousání,ale na tuhle se těším každý rok. Můžu napéct spoustu nového a dobrého cukroví, ale tohle je fakt můj favorit. Už jako dítě to bylo moje nejoblíbenější cukroví,tak věřím,že bude chutnat i vašim dětem...To sušené mléko je tam cítit a proto mi fakt moc chutná,tak snad bude chutnat i vám:-)))

Takhle vypadá hotová hmota - je pěkně husťoučká:-)

Kouzelný lektvar ve formičkách...

Pro maminky, které chtějí vědět kolik je z uvedeného množství, pár kousků už skončilo samozřejmě ve mně:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MajkaKi
(upraveno)
26. 11. 2017, 10:55


nahlásit
petriček
(upraveno)
24. 11. 2017, 19:09
Prosím a tá čokoláda je hladká?Dakujem
nahlásit

adriM
(upraveno)
15. 12. 2017, 22:44
@petriček
Je tam maličko cítit sušené mléko. Máme to rádi.
nahlásit
nikita3333
(upraveno)
20. 12. 2012, 21:37
Suprová tedka dodělaná a namáčím cukroví,,nemá chybu jen sem si přidala vanilkovej cukr.
dekuji za parádní receptík






nahlásit
Lucie M.
(upraveno)
17. 12. 2011, 8:09
Čokoláda je velmi snadná na přípravu, dobře se dělá, žádné hrudky jsem nikde neměla, jde perfektně vyklopit z formiček, ale vůbec mi nechutná. To ale přisuzuju tomu, že miluju hořkou čokoládu, nikoli mléčnou. Věřím ale, že rodina si pochutná.
nahlásit

adriM
(upraveno)
17. 12. 2011, 19:59
@Lucie M.
Luci tak pokud vám mléčná čokoláda nechutná, tak chápu, že to nemusí být pro vás to pravé ořechové
Dejte tedy aspoň vědět jak chutnalo ostatním čokoholikům
Hezké svátky


nahlásit
Vrtelik
(upraveno)
19. 12. 2010, 16:36
taky ji nemám hladkou a to jsem přesívala a rozmixovala ji asi záleží na druhu mléka nebo tuku nevím,ale není hldká

nahlásit

adriM
(upraveno)
21. 12. 2010, 13:28
@Vrtelik
Saši to mě moc mrzí a jaké jste použila sušené mléko? Bylo to laktino? Pokud bylo jiné, tak věřím že to bylo tím...

nahlásit

hankaniki
(upraveno)
22. 12. 2008, 8:43
Dobrý den Andreo, včera večer jsem dělala vaší čokoládu a je prostě úžasná
. Sice se mi neleskne jako vám, ale to je detail, hlavní je, že je výborná na chuť.
Dělala jsem jí rovnou ze dvou dávek, abych sdělala sušené mléko, ale myslím si, že i tak jí bude málo.
Už jinou dělat nebudu, moc děkuji za recept.
Přeji krásné
a šťastný
Hanka


















nahlásit

adriM
(upraveno)
22. 12. 2008, 13:50
@hankaniki
Hani jsem moc ráda,že chutná,já jsem z ní taky vždy úplně nadšená
Krásné
i vám





nahlásit

rvasata
(upraveno)
15. 12. 2008, 17:22













nahlásit

adriM
(upraveno)
15. 12. 2008, 20:03
@rvasata
Reni tak to mě mrzí, zpočátku tam ten cukr je vidět, pokud jste to opravdu prosála,tak tam snad nemají být hrudky ani z čeho...Ono tam je cítit i to sušené mléko,ale to je právě to, co nám na tom tak moc chutná
Ale určitě by nemělo být hrudkovaté
Přesně jak píšete, tím horkem se to má rozpustit,pokud jsou hrudky i po vyklopení a vše jste prosála,tak normálně fakt nevím



nahlásit

rvasata
(upraveno)
16. 12. 2008, 20:44
@adriM
Jojo pořád tam jsou hrudky prosála jsem to všechno
.Udělala jsem jich pár a když to ztuhlo (a tedy z formiček to šlo jedna báseň
) tak prostě kousnu a křupe mi to bezi zubama
,no cukr si myslím,že to už není,ten se nakonec rozpustil přijde mi to jako to mlíko.Tak nevíím,no ještě půlk mám danou v lednici tak zkusím zítra a uvidíme,třeba si to dá říct,ale chuťově je výborná











nahlásit

adriM
(upraveno)
17. 12. 2008, 13:50
@rvasata
Reni to bude určitě to suš. mlíko,ale to by fakt neměly být hrudky,maximálně může být trošilinku cítit v puse,ale to právě dělá tu skvělou chuť
No uvidíte sama jestli zachutná i ostatním,pokud jsou to opravdu hrudky,je něco špatně - třeba špatné suš. mlíko,pokud to je "jen" cítit lehce v puse,tak to zřejmě nevadí
Hezké




nahlásit
lilly029
(upraveno)
14. 12. 2008, 22:07
Andrej tak už ji mám hotovou, překvapilo mě jak šla lehce vyklápět a je tááák dobrá




nahlásit

adriM
(upraveno)
15. 12. 2008, 10:47
@lilly029
Eli to jsem moc ráda, jasně vyklápět jdou krásně,děláme je léta, jen musí být čokoláda pořádně ztuhlá
Tak hezké



nahlásit
wWendy
(upraveno)
20. 12. 2007, 21:50
jééé akorát mi odchází miláček
tak až odejde tak já to teda do něčeho přendám a strčím do ledničk,i když už tam má děsně cukroví,tak to musím vše srovnat
ale asito tedy je ještě málom,protože já si to taky říkala,že to asi jen v kuchyni nebude stačit,kdž na to šáhnu,tak to je nahoře jako maličko kluzký
takže to dám za okno bo do ledničky a uvidíme
moooc děkujíííííííí








nahlásit
wWendy
(upraveno)
20. 12. 2007, 21:19
mno jako já to jen tak zkusila a dál raději nepokračovala
sebojim,že se mi nějako rozláme,nemůže se to stát,ale my bydlíme v bytě,takže balkon nemáme,jen sem to nechala doma v kuchyni,je tam cele´kem chladno a namrzlé to není určo
ale nebojte si popradím,určo ven půjde,já jen,že sem to zkoušela jen lehce a třeba to chce ještě chvíli nechat bonevímky
ale mám skvělou náladu,to mě nerozhodí







nahlásit

adriM
(upraveno)
20. 12. 2007, 21:47
@wWendy
Aha, tak to je možné,že to právě není pořádně ztuhlé,nemůžete to dát třeba do něčeho a na chvíli aspoň za okno? Když to nejde vyklopit,tak to může být právě tím,že to ještě je měkčí
. Fakt to chce ten chlad - nebo klidně do ledničky, fakt to pak půjde samo
Je fajn,že neztrácíte náladu,mně když se něco nedaří,tak jsem naštvaná jak ďas





nahlásit
wWendy
(upraveno)
20. 12. 2007, 20:24
kRÁNSÝ DOBRÝ VEČEEEEEEER
omlouvám,se,že otravuji,jen sem se chtěla zeptat jak dostat čokoládu ven z formičekprotože je prostě upa natvrdo a nejdeto
předem moc děkuji a krásný večer







nahlásit
mamulka2
(upraveno)
12. 12. 2011, 12:10
@wWendy
já vždycky formicky namočím do vlažné vody v míse a potom rukou setřepu pár kapek a naliju čokoládu,když to potom vyklopim tak to rovnou dávam do té vody a jedu druhé kolo.Taky čokoládu miluji právě tu mléčnou


nahlásit

adriM
(upraveno)
20. 12. 2007, 20:36
@wWendy
Téda to se mi ještě nestalo a dělám ji snad od desíti let...
Jak dlouho jste ji měla na balkoně? Jestli to není úplně zamrzlé? Když ji dávám do bonbonierových formiček, tak ji jen vyloupnu a z těch obyč. formiček - to prostě klepnu o linku 1-2x a je to...
Ani vyklepat to nejde??


nahlásit

sk81
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:54
Přidávám další pochavlu tomuto receptu, přítel mi čokoládu jedl přímo z ruky, jinou už dělat nebudu
. Jen jsem měla trošku problémy při vyklápění z formiček, ale hrubá síla to spravila...






nahlásit

adriM
(upraveno)
19. 12. 2007, 22:16
@sk81
Mockrát děkuji
Zrovna jsme o příspěvek níže psaly, že jde krásně vyklápět, ale tak určitě záleží i na jiných faktorech
, formičky a tak... Tak si nechte chutnat





nahlásit

kolombína
(upraveno)
18. 12. 2007, 22:46
Dobrý večer Andry,díky moc za skvělý receptíček
Jinou čoko už dělat nebudu-tahle mléčná je fakt výborná
akorát jsem místo suš.mlíka dala suš.smetanu co se dává do kávy.Byla jsem docela překvapená,jak to šlo lehce vyklopit,i když jsem formičky nevypláchla vodou.
Tak krásné a čokoládové





nahlásit

adriM
(upraveno)
18. 12. 2007, 22:55
@kolombína
Hani vyklápět tahle čokoládka jde opravdu skvěle - taky jsem tento rok nevyplachovala a šlo to snad ještě líp, sama jsem nezkoušela jak chutná se smetanou do kávy, ale určitě taky dobře, když píšete
Tak dobrou chuť a krásné vánoce i vám




nahlásit
wWendy
(upraveno)
17. 12. 2007, 20:25













nahlásit

adriM
(upraveno)
17. 12. 2007, 20:50
@wWendy
Téda Nikol tak to už se opravdu musí povést
Normálně bývá skoro všude, ale každý peče,tak je to asi vyprodané..Tak držím palce ať se zítra povede!!!





nahlásit
wWendy
(upraveno)
16. 12. 2007, 22:40
Jéé tedy děkuji vám Helenko moc za odpověd
nevadí,že nepísá autorka
jen sem se chtěla zeptat a je jedno,kdo odpoví,ale každý kdo odpoví je moc hodný a moc děkuji
já se na tuto zajímavou čokoládu asi chystám
moc mě to zaujalo
takže ji zkusím a není to moc času a je to rychlovka,takže paráda
mno tak já se zítra podívám v krámě,půjdu do města tak se stavím v delvitě,snad jí tam najdu a když ne,tak se jak neschopná zeptám
moc vám děkuji,přeji krásnou dobrou noc a zítra krásný začátek nového týdne
s pozdravem všem maminkám Nikol











nahlásit

adriM
(upraveno)
16. 12. 2007, 22:50
@wWendy
Heli moooc děkuji za rychlou odpověď, já zase peču,tak nejsem non stop tady
Nikol přesně tak, musí to být v krabici a sušené a to polotučné v kaufu teď stojí 70,- kč bohužel po zdražení
,ale fakt to stojí za to, ta jeho chuť je tam opravdu vyjímečná. A je to opravdu rychlovka, to jediné jsem zvládla ukuchtit i při mém neposedovi
Tak dejte vědět jak to dopadlo






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2007, 10:51
@adriM
Andrejko, já budu dělat ještě podle vás čokoládu do formiček - vy máte moc hezké formičky, kde jste na nich byla?
Sušené mléko naštěstí doma mám ještě od října. Kupovala jsem ho za 45 Kč, teď už opravdu stojí kolem 70 Kč
, to je fakt děs. Mám už sice napečeno 13 druhů, ale ta čokoláda mi tam nějak pořád chybí
Omlouvám se, že jsem vám fušovala do odpovědi pro Nikol, jen jsem chtěla poradit




nahlásit

adriM
(upraveno)
17. 12. 2007, 11:03
@
Heli nechápu proč se omouváte??
S formičkami vás zklamu, jsou z čokoládových bonbonů z Holandska od mé sestřenice, už do nich děláme čokoládu asi 3 roky já i mamka a pořád drží...
Naštěstí to sušené mléko se tam nespotřebuje celé,takže se dá využít i na jiný druh, také budu mít kolem 13ti druhů, to je hrůza ty vánoce
Tak dejte vědět jak chutnala





nahlásit
wWendy
(upraveno)
16. 12. 2007, 22:20
prosímvás mohu s ezeptat tímpolotučným sušeným mlékem myslíte salko??
já sem to totiž nějak nepobrala
ale jako snadmě omlouvá,že mi je 17
moc vám děkuji a omlouvám se za hloupý dotaz
krásný večer paní Andrejko s pozdravem Nikol



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
16. 12. 2007, 22:30
@wWendy
Nikolko, jestli nevadí, že píšu já a ne autorka receptu, tak sušené mléko koupíte v krabici nebo v sáčku. Je to docela drahé, ale vyplatí se to. Polotučné má modrý obal a je to tam napsané. Salko je v konzervě tekuté - slazené, nebo neslazené, ale to není ono. Hodně úspěchů v pečení a vaření

nahlásit

stratos
(upraveno)
16. 12. 2007, 19:45
Čokoláda je super, měla jsem jen odtučněné mléko tak sem přidala kousínek másla a dopadlo to úžasně. Už se oblizuje celá rodina
Takže díky za inspiraci a přeju krásné svátky




nahlásit

adriM
(upraveno)
16. 12. 2007, 19:59
@stratos
Tak to jsem moc ráda,že chutná
Krásné vánoce i vám



nahlásit
jamamca
(upraveno)
16. 12. 2007, 16:46




nahlásit

adriM
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:01
@jamamca
Jasně, smetana se také určitě dá použít, i když jednou se mi s ní v nějakém cukroví (myslím,že to bylo rafaelo) moc nedařilo,tak už radši dávám opravdu sušené mléko.Ale hlavně že chutnáááá


nahlásit
Hanulka17
(upraveno)
14. 12. 2007, 17:51
Mňami
, určitě vyzkouším
.



nahlásit
Hurvajs
(upraveno)
13. 12. 2007, 21:18
Tuto čokoládku mohu opravdu jen a jen doporučit. Patřím teda do kategorie Babiček, ale pamatuji si, že ji dělávala moje maminka, když jsem byla malá .Sice jsme tam ještě přidávali škrobovou moučku.Formičky jsme vyždy vypláchli studenou vodou, potom dali čokoládu a nechali hodně zchladit.Vždy jsme s taťkem chodili zkoušet jset-li je už dost studená, takže jsme to mamce skoro snědli a ona musela v noci (bez naší asistence )dělat novou.To ale k Vánocům vždy patřilo.Hotovou jsme pak balili do staniolu a věšeli na stromeček.
nahlásit

adriM
(upraveno)
13. 12. 2007, 21:24
@Hurvajs
Děkuji za hezký komentář
Já ji měla moc ráda jako malá a zůstalo mi to dodnes


nahlásit