(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Půlený dortík
Potřebné ingredience
Korpus: Na jedno vejce 5dkg cukru,5dkg dortové mouky kupuji v PL,1 lžíce vody.Počet vajec dle vel.formy. Nejdříve ušleháme žloutky s cukrem do pěny,pak přidáme vodu znovu zašleháme,z bílků uděláme tuhý sníh a jemně vmícháme sníh a mouky do vajec s cukrem.Nalijeme do vymazané a vysypané formy.Peču při 180 st. a zkouším špejlí až je suchá.
Postup přípravy
Marcipánový dortík je promazaný pudinkovým krémem,proložený broskvemi a potažený marcipánem od Zdeňky.Pudink do krému vařím ve šťávě z ovoce a dávám půl na půl máslo a heru je mnohem lepší,než vařený v mléce a jen s máslem.
Ovocný dortík: Jahodový krém,Proloženo čerstvýma jahodama a obloženo cukrářskými piškoty.Recept na jahodový krém od paní Lucie T. (lukatra) ID 99497.Moc děkuji za recept byl fakt výborný!!!!
Ovocný dortík: Jahodový krém,Proloženo čerstvýma jahodama a obloženo cukrářskými piškoty.Recept na jahodový krém od paní Lucie T. (lukatra) ID 99497.Moc děkuji za recept byl fakt výborný!!!!
:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé