(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Nepečená kávově-rumová roláda do mrazáku
Potřebné ingredience
Těsto: 2 a půl balení Bebe sušenek, 10 dkg kokosu, 3 PL kakaa, 1,5 dcl rumu, voda Krém: 15 dkg cukru moučka, 15 dkg másla, 1 lžíčka mleté kávy
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme těsto, pomleté sušenky smícháme se zbytkem přísad (pokud nemáte rum tolik v oblibě, dejte ho míň a přidejte víc vody). Na vál položíme papír na pečení a posypeme ho kokosem (na papíru se mi to pak líp motá do rolády). Těsto si rozdělím na dvě půlky, budou z toho dvě rolády. Vyválím tenký plát a potřu tenkou vrstvou krému, připraveného smícháním přísad. Pak smotám do rolády, rozkrojím na menší části, dám do sáčku a strčím do mrazáku. Zopakuju s druhou půlkou těsta. V mrazáku to vydrží několik měsíců a hodí se pro nečekané návštěvy nebo když nemáte čas připravovat něco sladkého. Vytáhnu z mrazáku, pár minut nechám venku a pak opatrně nakrájím na tenké plátky.
Takhle vypadá celá roláda, a aby nezabírala tolik místa v marazáku, rozdělím ji na menší části a ty pak strčím do mrazáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
GREPIK
(upraveno)
12. 6. 2011, 19:46
to vypadá skvěle,vyzkouším
tajpa
(upraveno)
18. 6. 2012, 9:21
@GREPIK
Doufám, že bude i vám chutnat stejně jako nám