Krtkův dort - na plech
Potřebné ingredience
Těsto: 350g hladké mouky 180 g cukru 3 vejce 3 pol.lžíce kakaa 200ml oleje 200ml mléka 1 prášek do pečiva ............................... Straciatelový krém 250 g tvarohu v kostce 2 zakyslé smetany - celkem 400 g 250 g smetany na šlehání 100g čokolády na vaření 1 vanilkový cukr+ uvařený pudink+ 4 banány .............................................................. Pudink 250g mléka 1 a půl balíčku vanilkovýho pudinku dle chuti asi 4 pol.lžíce cukru Nejdřáv ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky od bílků ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu,do které pak po částech zašleháme olej a mléko.
Portom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme snáh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech ) nejlépe buchták s ušima)a dáme péct na 160 oC asi na 30 minut
straciatelový krém
-
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslými smetanami. Potom do toho po lžicích zašleháme vychladlýhustý pudink ¨to aby nám krém držel( a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření+ vanilkový cukr nakonec si vyšleháme smetanu) bez ztužovačwe( a zašleháme ji do krému. Dle chuti můžeme přislasdit
Když je upečené a schladlé, tak si navrch nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici to, aby se nám buchta dobře dlabala, vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. ale pozor, ne až na dno
straciatelový krém dát a na to drobky z vydlabání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé